Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Germania: Bundesbank anunță redresarea economiei după pandemie

Banca Centrală a Germaniei Bundesbank estimează că economia țării a început să se redreseze treptat în urma crizei coronavirus, după ce în luna iunie a avut cel mai mult de suferit.
 aboneaza-te
bani finante

Banca Centrală a Germaniei Bundesbank estimează că economia țării a început să se redreseze treptat în urma crizei coronavirus, după ce în luna iunie a avut cel mai mult de suferit. Indicele săptămânal privind activitatea economică arată că PIB-ul Germaniei este încă în scădere, dar de la jumătatea lunii iunie ritmul contracției a încetinit, informează Agerpres.

Activitatea economică din Germania a fost cu 2,7% mai scăzută în cele 13 săptămâni de dinaintea datei de 12 iulie comparativ cu precedentele 13 săptămâni. Bundesbank a înregistrat o îmbunătățire față de cifrele de săptămâna trecută, care arătau un declin de 3,5%, dar și față de datele înregistrate la 14 iunie care demonstrau o contracție de 7,05%.

În luna iunie, după anunțul cancelarului Angela Merkel privind planul de stimulare de 130 miliarde de euro, previziunile Bundesbank indicau faptul că economia Germaniei se va contracta cu 7,1% în 2020, în timp ce in 2021 va crește cu 3,2% , iar în 2022 va crește cu 3,8%.

La programul detaliat de Angela Merkel se mai adaugă și planul de peste 1.000 miliarde de euro care a fost pus în aplicare în luna martie, când s-a atins vârful pandemiei. Acel plan prevede ajutoare pentru firme și împrumuturi garantate de stat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii