Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Germania ar avea 1,8 milioane de infectări cu COVID-19, ceea ce înseamnă că rata mortalității la noul virus este mult mai mică

Cercetări ale Universității din Bonn arată că 1,8 milioane de persoane au fost infectate cu noul coroanvirus în Germania. Este posibil ca de 10 ori mai mulți oameni să fi dezvoltat deja imunitate la COVID-19, scrie The Telegraph.  
 aboneaza-te
strazi germania

Rezultatele se bazează pe primul studiu extins care a analizat efectele coronavirusului asupra unei singure comunități. Este vorba de orașul Gangelt, epicentrul primului focar major din Germania. Rezultatele inițiale ale studiului au indicat că rata mortalității în Gangelt a fost de doar 0,37%, mult mai mică decât s-a crezut anterior. Autorii studiului consideră că aceasta este rata generală de mortalitate a virusului, putând fi extrapolată la nivel național.

„Deoarece cercetările noastre ne permit să știm exact câți indivizi sunt infectați, putem determina, cu o mare acuratețe, procentul de decese în rândul tuturor celor care s-au îmbolnăvit”, a declarat prof. Hendrik Streeck, conducătorul studiului. Nu este încă sigur dacă cei care s-au vindecat au dobândit imunitate și cât dureaza aceasta.

Până în prezent, 165.745 de persoane au testate pozitiv în Germania, dintre 6.866 au murit, potrivit Universității Johns Hopkins. Aceste cifre sugerează o rată a mortalității de 4,1%, dar majoritatea oamenilor de știință cred că numărul infecțiilor nedepistate este mult mai mare.

Conform studiului efectuat pe orașul Gangelt, majoritatea celor infectați au avut simptome ușoare, iar o cincime nu a prezentat nicio manifestare.

„Fiecare persoană aparent sănătoasă pe care o întâlnim ar poate purta virusul fără să știe. Trebuie să avem în vedere acest lucru și să acționăm în consecință”, a spus prof. Martin Exner, unul dintre autorii studiului.

Magazinele s-au redeschis în Germania acum două săptămâni. În ceea ce privește prevenirea unui al doilea val de infecții, Angela Merkel se întâlnește miercuri cu liderii regionali pentru a decide alte măsuri de carantină.

FOTO: Profimedia 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii