Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Germania: 5% din școlile din Berlin au înregistrat cazuri de COVID-19 după reluarea cursurilor

Peste 40 de unități școlare din 825 din Berlin au anunțat că au cazuri de coronavirus în rândul cadrelor didactice și elevilor în primele două săptămâni de la începerea cursurilor.
shutterstock_1746069596

Potrivit datelor furnizate de autoritățile din sectorul educației, 37 de şcoli din Berlin au plasat în carantină o parte dintre elevi, profesori, sau din ambele categorii, în urma depistării a cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară, scrie ziarul Berliner Zeitung, citat de EFE și Agerpres.

Conform responsabilei pentru educaţie a Berlinului, Sandra Scheeres, aceste date arată că “şcolile nu sunt în sine un ‘hotspot” (punct fierbinte) şi că de regulă “infecţiile ajung în şcoală din afară”.

Aceasta susține că în majoritatea centrelor de învăţâmânt cu cazuri confirmate, ele se referă la un elev sau la un profesor infectat, fără să fie depistate şi alte contagieri. Totuşi impactul ar putea fi considerabil, dacă se au în vedere cazurile suspecte şi consecinţele pe care le implică existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală, concluzionează ziarul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii