FacebookTwitterLinkedIn

Compania este prezentă în România din 2006 și este prezentă în șase orașe din Româna: București, Iași, Timișoara, Sibiu, Craiova și Pitești.

Alten România activează în sectoare precum: automotive (40%), aeronautică (30%) și IT 30%, având clienți precum Renault, Continental, Airbus, Ericsson, Vodafone, Orange, UniCredit, ING etc. 72% dintre consultanții Alten lucrează în București și în Iași.

“Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm, nu numai în România, este recrutarea angajaților. Mulți pleacă în alte țări, precum Marea Britanie. Avem programe de training și cursuri pentru angajați”, a spus Gérald Attia, Deputy CEO Alten Group.

De asemenea, Alten a inaugurat un nou sediu, în Oregon Park, din nordul Capitalei, fiind prezent deja cu încă un sediu în Sema Parc, din vestul Bucureștiului. În Oregon Park, Alten va ocupa 2.600 de metri pătrați.

Pe plan local, Alten a achiziționat, în 2016, compania de software Kepler-Rominfo și este deschisă către alte oportunități de achiziție, dacă vor apărea ocazii.

“România este o piață importantă pentru noi, datorită competențelor tehnice ale inginerilor de aici”, a spus Simon Azoulay, CEO Alten. El a adăugat că, de asemenea, România este este o ţară unică pentru grupul francez, deoarece aici raportul dintre femei și bărbați este la egalitate (50%-50%), spre deosebire de alte țări, unde bărbații sunt în număr mai mare.

Gurpul Alten desfășoară proiecte de cercetare și dezvoltare pentru companiile din sectoare industriale, telecomunicații și servicii din întreaga lume. Compania are 28.000 de angajați în 20 de țări, dintre care 90% sunt ingineri.