Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Georgică Cornu – 500 Miliardari Ediția 2011

Georgica Cornu.jpg
Nume: Georgică Cornu Avere: 70-73 de milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: Timiș Domeniu/Companie: Instalații, infrastructură  

Omul de afaceri Georgică Cornu îşi întăreşte şi în acest an titulatura de „regele asfaltului din Banat“ prin prisma unor noi contracte – cu statul român – pentru reabilitarea şoselelor din vestul ţării. Astfel, la începutul lunii iulie 2011, Cornu a primit de la Consiliul Judeţean Arad un contract în valoare de 13,4 milioane de euro pentru reabilitarea „Drumului vinului“. Cornu este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Mihai Stănişoară (PD-L), fost ministru al Apărării Naţionale, fost consilier prezidenţial şi, în prezent, senator din partea principalului partid de guvernământ. De altfel, firmele lui Cornu s-au evidenţiat în ultimii ani prin contractele generoase pe care le-a încheiat cu diferite instituţii ale statului. Astfel, cu ajutorul contractelor de la stat, grupul de firme Izometal Confort a realizat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de circa 209 milioane de euro.

Potrivit informaţiilor disponibile, omul de afaceri timişorean a contractat în primăvara acestui an un credit de 12 milioane de euro de la EximBank pentru a-şi finanţa activitatea de construcţie de drumuri, după ce în luna ianuarie acesta mai împrumutase 5 milioane de euro de la Bancpost.Acesta a pus bazele firmei Izometal în 1994, iar în 2002 a înfiinţat societatea Confort.

Cornu este cunoscut şi în lumea sportului. Asta după ce la începutul anului a anunţat că va finanţa echipa de fotbal Millenium Giarmata, din Liga a III-a. Georgică Cornu a mai fost implicat în sport la echipa de handbal masculin a Politehnicii şi la CFR Timişoara în Liga a II-a. A renunţat însă în ediţia 2008-2009 la finanţarea feroviarilor în urma unui scandal, invocând totodată şi criza economică. Anul trecut, Cornu a intrat în atenţia presei şi prin prisma intenţiei de a divorţa de soţia sa, Oana, după o căsnicie de 12 ani. În luna aprilie, magistraţii hotărâseră suspendarea procesului de divorţ, pe motiv că niciuna dintre părţi nu se prezentase la vreo şedinţă de judecată.

Vezi care era averea lui Georgică Cornu în 2011

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii