FacebookTwitterLinkedIn

„O aterizare dură este practic inevitabilă. Nu o aştept, o observ”, a declarat George Soros într-un interviu la televiziunea Bloomberg. El a adăugat că datoria nesustenabilă a Chinei şi ieşirile de capital sunt semne ale aterizării dure.

Încetinirea economiei chineze se va reflecta asupra restului lumii, chiar dacă autorităţile de la Beijing dispun de mijloace pentru a ţine sub control declinul.

CITEȘTE: Unde investește miliardarul George Soros, după ce și-a vândut aproape toată participaţia avută la Alibaba

Soros, deținătorul unei averi de 24 de miliarde de dolari câștigată prin speculaţii financiare, a spus că pariază împotriva indicelui Standard & Poor’s 500, a ţărilor producătoare de materii prime şi a monedelor asiatice şi cumpără titluri de Trezorerie.

Fostul manager de fonduri de hedging, devenit filantropist, s-a alăturat altor investitori importanţi, între care Jeffrey Gundlach, de la fondul DoubleLine Capital, şi Scott Minerd (Guggenheim Partners), care avertizează asupra riscurilor de scădere a activelor riscante, după ce din iunie vânzările au şters 16.000 de miliarde de dolari din valoarea acţiunilor, în timp ce preţurile materiilor prime au atins cele mai scăzute niveluri din ultimele două decenii.

Îngrijorările legate de China au agitat pieţele globale în acest an, pe fondul scăderii încrederii investitorilor în capacitatea guvernului de a restructura economia evitând o criză.

AUDIENȚELE RADIOURILOR ÎN BUCUREȘTI