Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Plasamente |
|

George Soros a acumulat 13,3 miliarde de dolari prin amânarea plăţii impozitelor

George Soros, care susţine de mult timp impozitarea suplimentară a bogaţilor, a acumulat 13,3 miliarde de dolari doar prin amânarea plăţii impozitelor, profitând de faptul că legislaţia americană a permis acest lucru în cazul reinvestirii comisioanelor plătite de clienţi fondurilor de investiţii, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
george soros

George Soros a acumulat 13,3 miliarde de dolari din averea sa de 30 de miliarde de dolari, până în 2013, folosindu-se de o lege care prevedea că în cazul reinvestirii banilor în fonduri de investiţii taxele urmează să fie plătite abia la încasarea efectivă a acestora, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Legea a fost modificată în 2008, iar managerii de fonduri au timp până în 2017 să plătească taxele acumulate în acest fel.

Încă înainte de modificarea legislaţiei americane, Soros şi-a transferat activele în Irlanda, mulţi considerând că a făcut acest lucru tocmai pentru a evita să fie impozitat în Statele Unie.

Potrivit calculelor analiştilor, bazate pe informaţile publice, Soros ar putea datora fiscului american 6,7 miliarde de dolari, taxe a căror plată a fost amânată an de an.

George Soros, originar din Ungaria, şi-a început cariera financiară în anii ’50, în New York City, şi este renumit pentru cîştigarea unui miliard de dolari prin plasamente care au mizat pe deprecierea lirei sterline.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii