Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

George Ivănescu

Avere: 29-30 milioane de euro Vârsta: 34 de ani Reşedinţa: Iaşi Domeniu: Construcţii

George Ivănescu este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din Iaşi şi un apropiat al lui Iulian Dascălu. De altfel, Build Corp, firma controlată de Ivăneascu, a intrat în ultimul an în topul celor mai importante firme de construcţii din România. Participarea la lucrările de construcţie ale centrelor comerciale Iulius Mall a adus companiei încasări de 77 de milioane de euro.

Înfiinţată în 2001, compania Build Corp este deţinută de George Ivănescu în proporţie de 95 % şi de Stela Fodor, directorul executiv al Iulius Group, care are o participaţie de cinci procente în cadrul firmei. Build Corp a fost implicată în ultimii ani în construcţia celor patru mall-uri ale Iulius Group din Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava şi construieşte proiectul imobiliar mixt Palas Iaşi. Acesta va cuprinde spaţii de birouri, rezidenţiale, comerciale şi va atrage investiţii totale de 250 milioane de euro.

Firma controlată de Ivănescu a achiziţionat în 2006 producătorul de prefabricate Somaco Iaşi şi este unul dintre principalii furnizori din Moldova de materiale folosite pentru construcţia de drumuri şi poduri (grinzi, cadre armate).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii