FacebookTwitterLinkedIn

În declaraţia de avere completata in 2012 in calitate de europarlamentar, George Becali nu mai apare ca fiind proprietar al faimosului palat din Aleea Alexandru. Clădirea a rămas însă în familie, fiind trecută pe numele celor trei fiice ale latifundiarului din Pipera.

Palatul din Aleea Alexandru din București este monument istoric și are o suprafață de 3.300 metri pătraţi. Europarlamentarul spune că imobilul, o copie a Palatului Rodin din Paris, se află acum pe numele fetelor sale, Teodora, Alexandra și Cristina Becali cu vârste de 17, 16 și 12 ani. ”Palatul l-am donat fetelor mele. L-am tre­cut pe numele lor. Nu vreau să menţionez în declaraţia de avere faptul că ele deţin palatul. Mut toată averea pe numele fetelor. Şi banii, tot. Toţi banii îi ascund în conturi, să nu ştie nimeni nimic pentru că vreau să fac infracţiuni. Care-i problema? Fac infracţiuni”, declara Gigi Becali în iunie, în stilul său caracteristic, pentru site-ul de ştiri B365.ro.

Află cu câte zeci de milioane de euro a vândut Gigi Becali un teren, la sfârşitul anului trecut

Excentricul om de afaceri deține cinci companii, potrivit declarației sale de avere. Valoarea totală cumulată a acestora este de aproximativ 30 de milioane de euro. Cea mai valoroasă dintre ele, evaluată la 14,5 milioane de euro, este FC Steaua SA. Anul acesta, echipa de fotbal Steaua București s-a calificat pentru a noua oară consecu­tiv în grupele unei competiții europene, performanță unică în istoria fotbalului românesc. În urma calificării, în conturile Stelei ar urma să intre aproximativ două milioane de euro, dacă nu cumva UEFA va decide să-i vireze către FCM Bacău, echipă cu care Gigi Becali a avut un litigiu, pe care l-a pierdut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în privința jucătorului Eugen Baciu.

Lui George (Gigi) Becali îi datorează mulți bani – aproximativ 50 de milioane de euro – o serie de persoane fizice, potri­vit declarației de avere, însă adevărata sa bogăție rezidă în cele 300 de hectare de teren pe care le are în București (la mar­ginea orașului, de fapt, în Pipera), Brăila și Pitești, incluzând și părțile care îi revin din câteva loturi pe care le deține în copro­prietate cu nepotul său, Lucian, dar și cu unul dintre oamenii săi de încredere, Vasile Geambazi. Se pare că Gigi Becali este pasi­onat de mașinile germane, din moment ce deține un autoturism Mercedes-Benz, un Maybach (devenit celebru după ce patronul Stelei a încercat să-l repare cu ranga), un Audi și un BMW. Averea omului de afa­ceri este completată de bijuterii în valoare de 50.000 de euro și ceasuri evaluate la 150.000 de euro.