Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

Genesis Property a lansat oficial standardul IMMUNE™, care certifică nivelul de reziliență al clădirilor în fața unei pandemii

The IMMUNE Building Standard™ certifică nivelul de reziliență al unei clădiri în fața unei pandemii sau a unei amenințări similare, pe baza a peste 100 de criterii de măsurare.
Liviu Tudor

The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™) este standardul global care redefinește viitorul clădirilor de birouri prin certificarea rezilienței acestora la riscuri actuale și viitoare pentru sănătate și identificarea unui set coerent de măsuri pe care orice proprietar de birouri din lume le poate aplica pentru asigurarea calității sănătății clădirilor deținute.

În contextul pandemiei de Covid-19, liderii organizațiilor din întreaga lume au intrat într-un dialog pentru găsirea soluțiilor revenirii la locul de muncă și caută răspunsuri pentru a dezvolta scenariile potrivite pentru a asigura productivitatea echipelor de angajați într-un mediu sănătos, atât în viitorul apropiat, cât și în perspectivă.

The IMMUNE Building Standard™ este dezvoltat în România de o echipă de 20 de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management și inițiat de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property și președintele European Property Federation.

„Pandemia a schimbat radical felul în care trăim, muncim și interacționăm. Cu excepția spitalelor, clinicilor medicale și a „camerelor curate” dedicate cercetărilor științifice, în prezent nicio clădire nu este pregătită să facă față unei provocări pandemice așa cum este Covid-19. Cum oamenii petrec până la 90% din timp în interior, este din ce în ce mai articulată nevoia de a reproiecta, reamenaja și reformula operațional mediul construit, în mare măsură responsabil pentru sănătatea noastră, pentru a obține reziliența la evenimente pandemice, dar și provocări bacteriologice sau toxicologice viitoare”, explică Liviu Tudor, fondatorul și președintele Genesis Property, care deține clădirile de birouri West Gate Business District și Novo Park. „La fel cum avem grijă și căutăm tot timpul să ne întărim propriul sistem imunitar, la fel este necesar să existe soluții care să îmbunătățească imunitatea clădirilor în care petrecem cea mai mare parte a timpului și să le pregătească pentru noua normalitate. Așa a apărut conceptul IMMUNE™, cu misiunea să crească reziliența spațiilor de birouri și să proiecteze mediul sănătos în care vom lucra în viitor”, mai spune Liviu Tudor.

Peste 100 de măsuri pentru clădiri IMMUNE™

Standardul IMMUNE™ este inspirat de tehnologii și proceduri dezvoltate și aplicate cu succes în spitale sau clinici și adaptate pentru utilizare în clădirile de birouri. Concret, standardul are la bază un index de peste 100 de măsuri recomandate pentru implementare în clădiri, care cuprinde soluții tehnice pentru proiectare arhitecturală, tehnologie și designprecum șipracticioperaționalepermanenteșipregătite pentru activareîn scenarii specifice de risc.

Unele măsuri nominalizate în indexul IMMUNE™ sunt intuitive, în timp ce altele sunt o premieră pentru ocupanții clădirilor de birouri și vor fi instrumentale în asigurarea securității și sănătății viitoarelor spații de lucru. Printre acestea sunt  IMMUNE™ Stewards, persoane desemnate în fiecare clădire cu scopul de a implementa și monitoriza activitățile ce vizează siguranța și sănătatea oamenilor, dar și amenajarea unui spațiu de Carantină IMMUNE™- o zonă special concepută, complet echipată și gata de utilizare în cazul nevoii imediate de a izola persoane expuse – și a unuiDepozit de urgență IMMUNE™, care este un sistem logistic de ajutor rapid și eficient în cazul unei pandemii. Aici vor fi depozitate permanent materiale de protecție specifice, inclusiv echipamente individuale de protecție. Reprezentantul IMMUNE™ va fi responsabil să mențină stocul de materiale și să distribuie toate cele necesare pentru siguranța ocupanților în toată clădirea.

Clădirea H3 din West Gate Business District, prima certificată IMMUNE™

Prima clădire care va fi certificată la cel mai înalt nivel IMMUNE™ chiar în perioada următoare va fi clădirea H3 din West Gate Business District, ocupată integral de Ericsson, unde măsurile prevăzute de standard sunt deja în curs de implementare. Printre chiriașii clădirilor de birouri deținute de Genesis Property se mai numără companii precum HP, Luxoft, Siemens, Accenture, Medicover, Infineon sau Société Générale European Business Services.

Procesul de evaluare și certificare IMMUNE™ este desfășurat de Build Green, companie independentă, care a contribuit la dezvoltarea standardului IMMUNE™.

The IMMUNE Building Standard™ a apărut ca răspuns la pandemia de Covid-19, într-un timp extrem de scurt, ca urmare a unei investiții de peste un milion de euro pentru cercetare, dezvoltare și implementare. Standardul este dedicat clădirilor de birouri, dar poate fi adaptat pentru mai multe tipuri de clădiri, cum ar fi cele din domeniul ospitalității, comerțul cu amănuntul, industrial, asistența medicală, educația și zona rezidențială.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii