Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Generalul-locotenent Daniel Petrescu este noul șef al Statului Major al Armatei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 28 noiembrie 2019, decretul privind numirea general-locotenentului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, începând cu data de 1 decembrie, informează AGERPRES. La 27 noiembrie, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat numirea sa ca şef al Statului Major al Apărării.
Daniel Petrescu

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a absolvit Institutul Militar de Infanterie „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu (şef de promoţie, 1992), Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (şef de promoţie, 2003), Colegiul Naţional de Război din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Washington DC, SUA, unde a urmat un master în “Strategie de securitate naţională”.

A participat la misiunile ONU de menţinere a păcii: MONUA (dec. 1998 – iul. 1999) şi UNAVEM III (aug. 1995 – apr. 1996) din Angola, ca ofiţer de legătură al contingentului românesc la Comandamentul Forţei ONU.

A comandat Batalionul 2 Infanterie în operaţia de tip coaliţie ANTICA BABILONIA în Irak (ian.- aug. 2005), mai scrie sursa citată.

Printre distincţiile şi medaliile primite se numără: Virtutea Militară în grad de comandor, cu însemne de război, Medalia naţională „Pentru Merit”, clasa a II-a, Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Medalia “US Army Commendation”, Medalia “NATO non- article 5” şi Medalia ONU “În Serviciul Păcii”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii