FacebookTwitterLinkedIn

Un senior executive GM a descris conceptul ca o „reimaginare a viitorului pentru transportul personal”, relatează Reuters.

Cadillac cu un singur pasager – tehnic, o dronă verticală de decolare și aterizare (VTOL) – va putea călători de pe acoperișuri urbane cu viteze de până la 55 de mile pe oră.

Acesta este complet autonom și complet electric, cu un motor de 90kW, un pachet de baterii GM Ultium și un corp ultra-ușor cu patru perechi de rotoare.

Cadillacul zburător a fost prezentat într-un videoclip ca parte a unei prezentări virtuale de către directorul executiv Mary Barra, împreună cu o navetă electrică Cadillac pentru familie.

Anul trecut, Barra a dezvăluit că producătorul auto explorează astfel de moduri de transport alternative precum taxiurile aeriene.

„VTOL este cheia viziunii GM pentru un viitor multimodal”, a spus și Mike Simcoe, șeful de proiectare al companiei.

Naveta autonomă Cadillac, descrisă în videoclip ca „sosind în curând”, prezintă o siluetă tip cutie cu uși glisante din față și din spate și cu un acoperiș panoramic din sticlă. Cabina are scaune în formă de salon, plus senzori biometrici, control vocal și recunoaștere a gestului mâinii.

Și alți producători auto, inclusiv Toyota Motor, Hyundai Motor și Geely Automobile, au prezentat în trecut vehicule aeriene concept, ca făcând parte din strategia lor viitoare.