Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

General Electric vrea să angajeze 100 de ingineri IT pentru noul sediu al centrului software din București în următorii doi ani

Gigantul american General Electric intenționează să angajeze 100 de specialiști IT în următorii doi ani pentru noul sediu al centrului de software din București, Grid Software Solutions, atât pe poziții de leadership tehnic, dezvoltare și integrare de software, cât și pe inginerie software SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition), la nivel intermediar și superior de experiență.
Inaugurare_sediu_centru_software_GE_30aug

„Din anul 2015 am intrat într-o fază accelerată de creștere, în ultimii doi ani am recrutat peste 100 de specialiști și suntem hotărâți să ne menținem același pas de creștere cel puțin pentru următorii doi ani. ani. Pozițiile variază de la nivel intermediar până la nivel înalt de senioritate”, a declarat Silviu Crețean, Senior Services Director în cadrul GE Software Delivery Center din București, în cadrul evenimentului de inaugurare al noului sediu al centrului software.

Centrul software al GE și-a mutat sediul într-o clădire de birouri situată pe Bulevardul Aviatorilor nr. 8, iar angajații companiei își vor desfășura activitatea pe o suprafață de aproximativ 3.000 metri pătrați, la etajele 1 și 3.

Momentan, centrul de software al General Electric are 130 de angajați, care oferă asistență tehnică la nivel mondial pentru proiecte precum integrare și dezvoltare de software și testare, pentru domenii precum cel energetic.

„Avem o zicală: inginerii nu sunt niciodată suficient de mulți. Combinația dintre hardware și software este una dintre cele mai valoroase resurse, iar inginerii români și abilitățile lor în domeniul digital sunt la un nivel de top în Europa. Anul acesta vrem să angajăm specialiști în software în centrul din București. Cei mai mulți vor fi ingineri”, a declarat Cristian Colțeanu, președinte și CEO GE pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Echipa GE dezvoltă sisteme informatice pentru companii energetice din Europa, America de Nord și de Sud, Australia, Africa și Orientul Mijlociu.

„Centrul nostru de soluții software joacă un rol semnificativ în realizarea misiunii GE de a deveni parte din top zece în rândul companiilor de software în următorii ani. În contextul în care România se transformă, treptat, într-un centru digital al regiunii, digitalizarea a devenit un avantaj major pentru creșterea valorii și a eficienței în industria energetică locală”, a mai spus Cristian Colțeanu.

Centrul software a fost creat în 2011, ca parte a Centrului Global Grid Solutions (SWS), din cadrul GE Power, iar divizia Grid Solutions are 19.000 de angajați la nivel global în aproape 80 de țări. GE Grid Solutions oferă soluții companiilor de utilități și industriei de energie pentru gestionarea eficientă a energiei electrice de la punctul de producție până la punctul de consum.

General Electric este prezentă în România din 1984, când a furnizat unități de turbo-generatoare pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă. Compania a preluat fabrica Lufkin din Ploiești și fabrica Unison Engine Components din Bucureşti, care produce componente pentru motoare de aeronave. Toate diviziile GE sunt prezente pe piața locală și însumează aproape 1.000 de angajați.

„Aproape 25% sau 30% din energia produsă la nivel global este produsă cu echipamente GE. Aș spune că General Electric contribuie anual la economia României cu peste 100 mil. dolari, prin exporturi, taxe și outsourcing”, a mai declarat Colțeanu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii