Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Gemma Webb, director general BAT România: „Ne dorim ca în următorii cinci ani să oferim economiei României un stimul de 1 miliard de euro”

British American Tobacco dorește să investească în următorii cinci ani mai mult de 100 de milioane de euro numai în fabrica din Ploiești, iar în 2017 va crea încă 100 de locuri de muncă, fabrica devenind astfel a doua cea mai mare fabrică din Europa la nivel de grup.  
DSC_2680

„Astfel nu doar că vom securiza cele 750 de locuri de muncă deja create în Ploiești, dar vom crea încă 100 anul viitor, iar planul nostru prevede crearea și mai multora în următorii ani. În urma investițiilor, fabrica de la Ploiești va deveni în 2017 a doua cea mai mare fabrică din Europa la nivel de grup. În total, în următorii 5 ani, mai mult de 100 de milioane de euro vor fi investiți numai în fabrică”, a declarat Gemma Webb, directorul general al British American Tobacco România.

BAT a contribuit în ultimii 10 de ani de activitate la bugetul de stat cu 12,5 miliarde de euro, anual contribuind cu aproape 1% din PIB.

„British American Tobacco a investit constant în România în cei 20 de ani de activitate. În ultimii 10 ani British American Tobacco a contribuit la bugetul de stat cu 12,5 miliarde de euro. Adică o sumă echivalentă cu cea necesară finalizării autostrăzii București – Brașov, sau construcției a 750 de stadioane de fotbal precum cel din Ploiești, în toată România”, a declarat Gemma Webb.

De asemenea, în 2017,  British American Tobacco va crea 100 de noi locuri de muncă, iar creșterea producției la fabrica din Ploiești este o urmare a decizei British American Tobacco, la nivel de grup, de a închide o fabrică din Germania. În ultimii trei ani de zile, numărul angajaților din cadrul filialei românești a crescut de la 1.200 în 2013 la peste 2.000 în prezent.

„Astfel nu doar că vom securiza cele 750 de locuri de muncă deja create în Ploiești, dar vom crea încă 100 anul viitor, iar planul nostru prevede crearea și mai multora în următorii ani”, a adugat directorul general.

Potrivit estimărilor companiei, dacă contribuția actuală la bugetul de stat se menține, în următorii 5 ani, BAT va plăti statului român sub formă de accize, TVA și alte taxe, un total de 9 miliarde de euro.

De asemenea, potrivit BAT, mai mult de 50% din producție merge către export în peste 35 de țări, iar obiectivul companiei este de a-și consolida poziția ca unul dintre cei mai mari exportatori ai României.

Francisco Toso, director general al fabricii British American Tobacco din Ploiești, a declarat că în urma investițiilor din următorii ani producția va crește cu 20%, iar exportul va reprezenta mai mult de 56% din producția fabricii.

„Producția fabricii de la Ploiești va crește cu 20% în urma investițiilor pe care le vom face în anul 2017, iar această evoluție se va regăsi în creșterea exportului, care va reprezenta mai mult de 56% din producția noastră”. a declarat directorul general al fabricii BAT din Ploiești.

British American Tobacco își desfășoară activitatea în România de 20 de ani și este prezentă prin trei companii: fabrica de la Ploiești, o companie de distribuție la nivel național și un centru de servicii.  Construcția fabricii din Ploiești a început în 1997. BAT România a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 7,4 miliarde de lei și a realizat un profit de 436 de milioane de lei.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii