Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Gefco România vrea creşterei de 15%, după scăderile de anul trecut

gefco.jpg
Compania de logistică Gefco România estimează creşteri de 15% a afacerilor în acest an. Vânzările companiei au fost în 2012 de 42,3 milioane eruo, în uşoară scădere faţă de anul precedent.

Creşterea afacerilor ar putea fi sprijinită de extinderea operaţiunilor grupului în diverse puncte din Europa de Vest, în special Rusia, şi din Orientul Mijlociu.

,,Pentru 2013, Gefco România îşi propune să îşi intensifice prezenţa în regiune şi să continue să implementeze soluţii noi pentru pieţele emergente precum Rusia sau Orientul Mijlociu”, a declarat Christophe de Korver, central manager Grefco Romania.

Anul trecut Gefco a operat peste 1000 de camioane spre Rusia şi peste 250 de camioane dinspre Rusia. În 2012 valoarea schimburilor comerciale dintre Romania şi Rusia a fost de 4,42 miliarde dolari din care 3,07 miliarde dolari au fost exporturile Rusiei către ţara noastră şi doar 1,35 miliarde dolari produse trimise către Rusia. În primele patru luni exportul româniei către Rusia a crescut cu 41%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Gefco a intrat pe piaţa din Rusia în urmă cu zece ani, unde deţine azi opt centre şi afaceri de 280 milioane euro. În luna decembrie compania feroviară de stat a Rusiei (RZD) a preluat 75% din acţiunile Gefco de la grupul auto PSA-Peugeot-Citroën.

În România compania este prezentă din 2005 şi are şapte centre în ţara noastră, în oraşe precum: Bucureşti, Timişoara, Craiova, Arad. Schimburile de mărfuri operate de companie dintre Rusia şi România au debutat în 2008.

Domeniul auto reprezintă 60% din operaţiunile Gefco România, însă piaţa producătorilor auto care din Rusia, în creştere şf taxele vamale pentru importul de maşini, care sunt de circa 30% din costul unul automobile, au în curajat traspotul de maşini neasamblate şi componente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii