Cautare
, Staff

Industrie |
|

Gefco România a raportat, în 2017, o cifră de afaceri de 68,1 mil. euro, în creștere cu 14%

Gefco România, subsidiara grupului Gefco, jucător global în logistica industrială și în logistica automobilelor, a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 68,1 milioane de euro, în creștere cu 14% față de anul 2016.
GEFCO shutterstock_503119612

Cu o prezență de peste 13 ani pe piața românească, GEFCO România a operat în ultimii ani transportul a peste 60% din totalul vehiculelor produse în România.

Pentru noi, anul 2017 a fost un an în care am continuat parcursul ascendent (…). De asemenea, ne-am proiectat strategia de investiții la nivel regional, astfel încât să ne putem deservi cât mai bine la scară regională clienții internaționali, a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor și Director General al GEFCO România și Bulgaria.

Pe parcursul anului 2017, activitățile din sectorul logisticii vehiculelor finite (FVL), competența de bază a Gefco România, au generat 51% din cifra de afaceri a subsidiarei din România. Sectorul logisticii vehiculelor finite deservește producătorii, precum și importatorii și distribuitorii de autovehicule. Compania a transportat în total 120.900 de vehicule pe calea ferată și 99.860 de vehicule prin soluții de transport rutier, pe parcursul anului 2017.

Transportul rutier a înregistrat o evoluție foarte bună în 2017, generând in jur de 42% din veniturile companiei. Însă activitățile de transport feroviar, aerian și maritim, alături de serviciile de depozitare și serviciile vamale, au obținut, de asemenea, rezultate bune și au contribuit la creșterea cifrei de afaceri totală a subsidiarei din România.

Cu o acoperire națională dată de cele 6 puncte logistice strategice (București, Joița, Arad, Craiova, Mioveni și Constanța) și prin cei 1.300 de parteneri  din sectorul transportului rutier, Gefco România a continuat să-și diversifice portofoliul de clienți. 2017 a adus pentru companie o creștere de 17% a numărului total de clienți față de anul precedent, acesta ajungând în prezent la un total de 350 de clienți.

Clienții principali ai companiei provin din sectoare de activitate diferite, cum ar fi industria auto, FMCG, industria farmaceutică, electronice și electrocasnice, producători industriali, echipamente și utilaje grele, retail, agricultură și echipamente agricole, și includ nume precum Ford România, Automobile Dacia, Arctic, Ductil SA.

În ceea ce privește numărul de angajați, compania a înregistrat o creștere față de anul precedent, totalizând 115 angajați în 2017. În prezent, peste 20% din personalul său are peste 10 ani de experiență în companie.

Gefco România oferă servicii logistice și de transport clienților săi din domeniul automobilelor, producției industriale, echipamentelor electronice, petrolului și gazelor naturale și FMCG. Înființată în 2005, Gefco România este astăzi una dintre principalele subsidiare din regiunea Balcanilor ale Gefco Group.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii