Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

GECAD NET mizează pe afaceri de 4 milioane de euro în 2013 și lansează noi soluții în cloud

Cloud_computing.svg_.png
Compania GECAD NET, parte a GECAD Group, a lansat astăzi, alături de reprezentanții Microsoft România, SystemV  - primul sistem de cloud privat „la cheie” pentru IMM-uri, din România și mizează pe o creștere a afacerilor până la 4 milioane de euro anul viitor.

GECAD NET va înregistra anul acesta afaceri de 3,5 – 3,6 milioane de euro, în creștere cu 15% față de 2011. Potrivit reprezentanților companiei, soluțiile Microsoft au reprezentat circa 40% din cifra de afaceri a GECAD NET.

Noul SystemV este primul produs de private cloud „la cheie” pentru IMM-uri dezvoltat de o companie românească și reprezintă intrarea GECAD NET pe piața soluțiilor personalizate de cloud computing și virtualizare. GECAD NET SystemV se adresează companiilor care doresc să își modernizeze infrastructura, să reducă riscurile și să obțină performanțe asemănătoare cu cele ale companiilor mari și foarte mari, cu costuri accesibile pentru bugetele lor și într-un interval de timp foarte scurt.

„În acest an cererea pentru soluții cloud a crescut cu 120% față de anul trecut. Am remarcat că există un segment apreciabil de companii care nu sunt pregătite să își mute informațiile în cloud public dar, în același timp, doresc să beneficieze de avantajele tehnologiilor de virtualizare”, a declarat Șerban Prejoianu, CEO GECAD NET.

SystemV  este o soluție de private cloud care include 3 tehnologii într-un singur pachet:unul sau mai multe servere hardware, software de virtualizare de ultimă oră – Microsoft Windows Server 2012 with Hyper-V, instrumente de management al infrastructurii informatice – Microsoft System Center 2012.

Principalele beneficii ale GECAD NET SystemV constau în diminuarea riscului de indisponibilitate a aplicațiilor și infrastructurii, monitorizarea automată, flexibilitate și scăderea costurilor. Companiile mici și mijlocii vor avea la dispoziție o soluție la nivel enterprise ca beneficii, dar la costuri accesibile IMM-urilor.

„Segmentul companiilor mijlocii influențează semnificativ dezvoltarea economică și crearea de noi locuri de muncă în România. Deloc întâmplător, cererea de soluții IT din acest segment continuă să fie solidă, atât ca suport pentru dezvoltarea afacerilor cât și pentru a obține eficiență la nivelul operațiunilor companiilor”, spune Marius Filipaș, Specialist în soluții de Cloud Privat și Hibrid, Microsoft România.

La rândul său, Petrică Bărbieru, General Manager ProSys, partener hardware SystemV consideră că soluțiile private cloud vor acoperi tot mai mult cerințele IT ale companiilor din orice domeniu de activitate. „Serverele TRUSTER reprezintă o soluție hardware flexibilă și avantajoasă, perfect compatibilă și optimizată cu platforma sofware dezvoltată de GECAD NET și integrată în SystemV. SystemV este o soluție la cheie, cu suport și service profesionist, pentru companii orientate catre eficientizarea activităților de business cu ajutorul tehnologiei”, precizează Petrică Bărbieru.

GECAD NET are în prezent peste 1200 de clienţi în domenii precum telecomunicaţiile, sectorul financiar-bancar, cel al construcţiilor, energiei, petrolului şi gazelor şi altele. GECAD NET a reușit în primele 9 luni ale anului să își sporească numărul de clienți din categoria companiilor mici și mijlocii cu 20% față de anul trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii