Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Gealan: Pața de termopane va scădea cu 15% în acest an

Piața locală de tâmplărie PVC va scădea cu circa 15 procente în acest an cu, ajugând la un nivel de circa 250 de milioane de euro, potrivit estimărilor Gealan, unul dintre cei mai mari jucători din domeniu.
Gealan Futura

,,Reabilitările  au scăzut mult în ultimii doi ani, se mai fac, dar la un nivel mai mic decât în anii anteriori” – acesta este principala cauză a scăderilor, potrivit directorului general Gealan România, Aurel Vlaicu. El mai susține că piața își va continua declinul și în următorul an și spune că am putea chiar să ne așteptăm la intrarea în insolvență a câtorva companii din această piață.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 23 de miloane de euro și pierderi de circa 1,5 milioane de euro, iar pentru acest an estimeză o stagnare a cifrei de afaceri. Circa 5% din această cifră este adusă de exporturile către Germania, Bulgaria, dar și către țări din Orientul Mijlociu.

,,Vânzările vin în cea mai mare parte din zona de renovări, pentru care se luptă toți cei care livrează intern. Se simte și o ușoară îmbunătățire pe zona construcțiilor, în cea de a doua parte a anului, dar nu suficient de puternică”, a mai declart Aurel Vlaicu.

Gealan România este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profile din PVC, colaborează cu circa 500 de firme partenere în România. Recent grupul Gealan a fost preluat de către producătorul german de profile PVC pentru ferestre şi uşi, VEKA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii