Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Gazprom va livra gaze Republicii Moldova cu o condiție: guvernul moldovean să-și achite datoriile

Gigantul rusesc Gazprom va livra în continuare gaze Republicii Moldova, după ce guvernul de la Chișinău s-a angajat să plătească până vineri o datorie a cărei scadență a fost depășită, informează Radio România Actualități. Gazprom a avertizat luni că va întrerupe aprovizionarea cu gaze în 48 de ore dacă nu își primește banii.
Saransk,,Russia,-,August,22,,2017:,Gazprom,Logo,On,Building.

Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, a declarat că guvernul Republicii Moldova a recunoscut deplina legalitate a acțiunilor concernului rus și s-a angajat să efectueze integral plata pe 26 noiembrie.

Kuprianov a declarat că amânarea plății este o excepție și o expresie a bunăvoinței concernului rus, ca și a înțelegerii situației dificile în care s-ar fi aflat în caz contrar cetățenii moldoveni. El a precizat, însă, că Gazprom contează ferm că, pe viitor, Republica Moldova își va respecta în totalitate angajamentele contractuale și va efectua plățile la termen, notează RRA.

Gazprom a reamintit că semnarea luna trecută a noului contract la gaze cu Republica Moldova a fost condiționată de plata integrală și la termen a facturilor curente.

Contractul prevede un preț de circa 450 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze, amânarea plății și reeșalonare pe cinci ani a datoriei de 700 de milioane de dolari și auditul independent al acesteia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii