Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Industrie |
|

Gazprom: Proiectul Nord Stream 2 este finanțat integral

Proiectul de construcție a conductei de gaz Nord Stream 2 este finanțat în proporție de 50% de producătorul de gaze naturale rusesc Gazprom.  
Gazprom.jpg

Famil Sadygov, directorul general al Gazprom, a anunțat că Gazoductul Nord Stream 2 este finanțat integral, transmite Reuters. Proiectul este realizat printr-o investiție de 11 miliarde de dolari, finanțat în proporție de 50% de Gazprom și restul de către cinci companii europene: OMV, Wintershall, Engie, Uniper și Shell.

Nord Stream 2 va permite dublarea capacității de transport a conductei Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an. Astfel, o cantitate mai mare de gaze naturale din Rusia va ajunge direct în Germania pe ruta Mării Baltice, fără a mai trece prin Ucraina.

De asemenea, Sadygov a anunțat că Gazprom nu este interesat de Oferta Publică Secundară (SPO) și nu intenționează, în prezent, să-și vândă participația deținută la firma Novatek.

Exporturile de gaze naturale ale Gazprom, în afara fostei Uniuni Sovietice, au crescut în perioada 1 ianuarie – 15 iunie 2021 cu 26,7%, la 92,3 miliarde metri cubi (bcm), potrivit Agerpres. 

Producția de gaze a Gazprom a urcat în aceeași perioadă cu 17,2%, la 241,4 miliarde metri cubi. Pentru acest an, Gazprom se așteaptă ca profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) să se situeze la 30 de miliarde de dolari.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii