Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Energie |
|

Gazprom este pregătită să stimuleze vânzările de gaze naturale către Europa

Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa, pe fondul majorării preţurilor.
Saransk,,Russia,-,August,22,,2017:,Gazprom,Logo,On,Building.

Gazprom este interesat să încheie mai multe contracte de livrare a gazelor, a anunţat duminică agenţia rusă de presă Interfax, citând un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, transmite Reuters.

Vorbind despre rezervele scăzute de gaze naturale din Europa acesta a spus: „Este posibil să obțineți mai mult gaz de la Gazprom și să-l pompați acolo? Este posibil. Gazprom este pregătit. Mai mult, compania a acoperit deja toate cererile suplimentare de aprovizionare.”

Gigantul rusesc de gaze Gazprom a fost acuzat de Agenția Internațională pentru Energie (AIE) și de unii parlamentari din Parlamentul European că nu a făcut suficient pentru a-și crește capacitatea de aprovizionarea cu gaze naturale către Europa, unde prețurile gazelor au crescut.

Pe de altă parte, Peskov a reiterat faptul că Gazprom îndeplinește toate obligațiile privind aprovizionarea cu gaze.

„Gazprom este pregătit pentru semnarea mai multor contracte? Gazprom este interesat de acest lucru deoarece consumatorii noștri din Europa sunt principalii noștri parteneri”, a spus el.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii