Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Gazprom, amendată cu 57 de milioane de dolari de Polonia

Reprezentanții autorității anti-monopol din Polonia au anunțat că instituția a amendat compania rusă Gazprom cu 57 de milioane de dolari.
 aboneaza-te
shutterstock_180195638

Motivul: lipsa de cooperare a companiei în cadrul procedurilor privind proiectul conductei Nord Stream 2, informează Reuters, citată de Monitorul Apărării și Securității.

“La începutul anului, am solicitat Gazprom să ne ofere contracte încheiate de filiala sa cu alte companii care finanţează construcţia Nord Stream 2. (…) Compania nu a furnizat aceste informaţii”, a declarat şeful UOKiK într-un comunicat. “În opinia mea, este un act intenţionat, al cărui obiectiv era să împiedice procedurile în curs”, a completat acesta.

Polonia vede Nord Stream 2, care ar dubla capacitatea de export a gazului din Rusia prin Marea Baltică, ca o ameninţare la securitatea energetică a Europei, afirmând că va consolida poziţia de piaţă a Gazprom.

De cealaltă parte, Gazprom a refuzat să comenteze situația.

UOKiK, autoritatea anti-monopol din Polonia examinează proiectul de ani buni, iar în 2019 a amendat Engie cu 40 de milioane de euro pentru că nu a furnizat documente şi informaţii referitoare la caz.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii