FacebookTwitterLinkedIn

Omul de afaceri Ghilea Gavrilă, actualul prefect al judeţului Bihor, deţine circa 4.000 de metri pătraţi de teren intravilan în Oradea, două case, două apartamente şi câteva depozite bancare. Potrivit presei locale, cu firma sa, „Construcţii Bihor“, Gavrilă Ghilea, de profesie frezor, a obţinut mai multe contracte de lucrări publice. Criticat pentru faptul că, deşi deţine o funcţie publică, face afaceri cu statul, Ghilea susţine că firmele la care este acţionar sunt administrate de delegaţi ai săi.

„Sunt acţionar într-o firmă de construcţii importantă (n.red. – Construcţii Bihor) cu o cifră de afaceri de zece milioane de euro în 2009. Cu toate acestea, cred că anul 2010 va fi mai greu ca 2009 din estimările pe care le avem“, spune Ghilea Gavrilă. Principala problemă în timp de criză, potrivit lui Ghilea, a fost greutatea în ceea ce priveşte încasările.

Businessmanul spune că a avut oferte dar nu s-a gândit să îşi vândă acţiunile la firmă. Susţine, totodată, că la imobiliare a fost ponderat. „Nu mi s-au părut un business solid unde să ai siguranţă“, adaugă prefectul Bihorului.

Construcţii Bihor S.A. nu este singura firmă care rotunjeşte conturile familiei, iar membrii acesteia sunt acţionari şi la alte două societăţi: Carolina Cons SRL şi Oviserga Prest.

Actualul prefect este fan Audi, iar printre maşinile pe care le conduce se numără un Audi A8, un A4, un A3 şi nu în ultimul rând un Q7. Ghilea susţine că timpul liber îl petrece cu familia, iar bucătăria tradiţională românească le bate pe toate celelalte din punctul său de vedere. Pune pe primul loc sărmăluţele şi mai apoi carnea de pui, urmată de păstrăv. În materie de telefonie mobilă, prefectul alege Nokia şi preferă Omega ca marcă de ceasuri.