FacebookTwitterLinkedIn

„Succesul se întâmplă atunci când se completează niște etape, ca într-un cerc. Pentru a ajunge acolo, trebuie să-ți folosești talentul și competențele pentru a deveni un bun bucătar, apoi pentru a te transforma într-un chef minunat, iar în cele din urmă pentru a trece pragul de la chef, la patron de restaurant. Dar pentru a atinge acest vârf, trebuie să știi să spui povești, astfel poți completa cercul” declară Gaggan Anand, al cărui restaurant din Bangkok a fost inclus  în „Top 50 Cele Mai Bune Restaurante din Asia”.

Gaggan Anand spune povești prin intermediul restaurantului cu același nume din 2010, ceea ce a făcut ca din 2015 localul său să fie trei ani la rând în topul celor mai bune restaurante din Asia, dar și din lume. Viziunea chef-ului se remarcă prin preparate autentice, plasate într-un design minimalist, utilizând tehnologia modernă pentru a crea reinterpretări ale rețetelor tradiționale, dorind astfel să ofere clienților o experiență autentică. Acesta a fost inspirat de experiențele sale gastronomice de pe străzile Indiei, dar și de diversitatea culinară pe care o oferă această țară. Deși nu a fost încurajat să-și împlinească ideea de a avea un restaurant, Gannan Anand și-a sprijinit visul pe propriile eforturi, reușind să aibă propriul episod în emisiunea Chef’s Table, de pe Netflix, dar și alte lanțuri de restaurante.

Printre acestea, Suhring este o afacere în parteneriat cu doi frați gemeni din Germania, Thomas și Mathias Suhring, clasându-se pe locul al treisprezecelea în topul celor mai bune restaurante, doar la un an de la deschidere. Gaa este un local pe care l-a deschis cu ajutorul chef-ului Garima Arora, oferind o bucătărie eclectică, bazată pe ingrediente locale, dar inspirată din rețete din toată lumea, preparatele fiind gătite în casă, de la tofu și până la unt. Arora se dedică gătirii unor mâncăruri delicioase, dar echilibrate, fiind dificil să le integrezi într-o anumită zonă fiindcă unele au influențe tailandeze, altele daneze sau indiene.

„Există un alt cerc pe care trebuie să îl înțelegi, fiind format din gastronomie, știință, savoare, filosofie și artă. Gustările savuroase ajută la înțelegerea acestor componente ale vieții noastre, ajutându-ne să le sortăm: arta, știința și tradiția pe un platou, iar pe altul probabil stau imaginația, fantezia și joaca” adaugă Gannan.

Sursa: forbes.com