Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Garanti România, 10,6 milioane de euro profit net în T 1

Activele totale ale grupului s-au ridicat în primul trimestru la 1,96 miliarde euro, cu 15,6 % mai mult față de perioada similară din 2013.
Garanti Bank branch

Grupul Garanti România a înregistrat o creștere cu 7,4% a profitului  net consolidat în primul trimestru al 2014 față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, acesta a fost de 10,6 milioane de euro în primele trei luni din 2014, în timp ce veniturile nete consolidate au fost de 34,2 milioane euro, iar  activele totale s-au ridicat la 1,96 miliarde euro, cu 15,6 % mai mult față de perioada similară din 2013.

Garanti Bank, parte a Grupului financiar, a înregistrat la sfârșitul lunii martie 2014 un profit net de 9,2 milioane euro, cu 8,9% mai mult faţă de primul trimestru din 2013 și venituri nete în valoare de 28,2 milioane euro.

Cât despre instituțiile non-financiare, acestea au avut profituri nete între 0,2 milioane euro (Garanti Credite Ipotecare) şi 0,6 milioane euro (Garanti Credite de Consum şi Garanti Leasing). În luna martie 2014, Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare au anunțat inițierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii în România, finalizarea acestora fiind estimată până la sfârșitul anului în curs.

În primele trei luni ale anului 2014, volumul total de credite al Garanti Bank s-a ridicat la 1,14 miliarde euro, o creștere cu 9,8% față de perioada similară a anului trecut. Toate liniile de business (retail, IMM-uri și corporate) au înregistrat creșteri în ceea ce privește împrumuturile acordate, menținând un portofoliu echilibrat între clienții din segmentul comercial și cei din segmentul retail. În același timp, volumul depozitelor a înregistrat o creștere cu 33,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În prezent, Garanti Bank are prezență națională prin 78 de agenții. Garanti Bank face parte din Turkiye Garanti Bankasi AS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii