Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Garanti Leasing a împrumutat 5,5 milioane de euro de la IFC pentru finanțarea femeilor antreprenor. Vizează 400 de companii, până în 2021

Garanti Leasing, parte a Garanti Group România, a încheiat un acord de împrumut în valoare de 5,5 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, cu scopul de a finanța companiile mici și mijlocii deținute sau conduse de femei.
Garanti_leasing-IFC

Astfel, Garanti Leasing devine prima companie de leasing din România care finanțează IMM-uri deținute sau conduse de femei, prin acordul cu IFC.

Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord (EMEA), a spus, pentru Forbes România, că speră ca, până la finele anului 2021, prin acest acord, să faciliteze un volum total de finanțări de peste 20 de milioane de euro, pentru 300-400 de companii.

„Nu este vorba doar de suma împrumutată, vrem «să facem zgomot» prin finanțarea acordată pentru femeile antreprenor”, a adăugat Reyes-Retana, într-o conferință de presă.

Acesta este cel de-al treilea acord semnat de IFC cu Garanti Group România, cu scopul de a încuraja antreprenoriatul și leadershipul feminin și de a facilita accesul femeilor la finanțare. Anterior, Garanti Bank a încheiat acorduri cu IFC, în 2012, pentru 22,5 milioane de euro, și în 2014, pentru 35 de milioane de euro, pentru a sprijini companiile deținute sau conduse de femei.

Garanti Leasing, ca parte din Garanti Group, are o strategie neîntreruptă de susținere a companiilor cu acționariat feminin sau care au femei în poziții de conducere. Prin acest nou acord, Garanti Leasing reiterează angajamentul pe termen lung de a încuraja acest segment. În lunile următoare, ne vom concentra pe o creștere sănătoasă și sustenabilă pe piața locală și pe diversificarea portofoliului de active finanțate”, a declarat Okan Yurtsever, General Manager al Garanti Leasing.

Garanti Leasing este un susținător puternic al IMM-urilor, instituția mai primind anterior un împrumut de la IFC, de 7 milioane de euro, pentru finanțarea companiilor mici și mijlocii.

IFC susține în mod activ femeile antreprenor din România prin colaborarea cu Grupul Garanti. După împrumuturile acordate Garanti Bank, ne extindem cooperarea și cu Garanti Leasing, pentru a ajunge la și mai multe femei antreprenor și a le facilita accesul la finanțare, cu scopul de a-și dezvolta afacerile și a crea noi locuri de muncă”, a adăugat Reyes-Retana.

În primul trimestru al anului, Garanti Leasing a acordat finanțări noi în valoare de 21,87 milioane de euro, distribuindu-le, în principal, pentru vehicule (48%), echipamente (18%) și imobiliare (34%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii