Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Garanti Group a raportat o creștere de 8% a profitului net în primele 9 luni ale anului

Garanti Group România a înregistrat un profit net de 98,5 milioane de lei în primele trei trimestre ale anului, în creștere cu% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Garanti Bank branch

Veniturile nete ale Garanti Group au ajuns la 429 milioane de lei, iar volumul total al activelor a crescut cu 10 procente, ajungând la 9,50 miliarde de lei.

Garanti Bank a înregistrat un profit net de 70 milioane lei la finalul lunii septembrie și venituri nete de 347,9 milioane lei. În ceea ce privește instituțiile financiare nebancare ale grupului, profitul net al Garanti Credite de Consum a ajuns la sfârșitul celui de-al treilea trimestru la 20,7 milioane lei, iar cel al Garanti Leasing la 7,8 milioane lei.

Volumul total al creditelor acordate la Garanti Bank a ajuns în primele nouă luni la 6,3 miliarde lei, în creștere cu 23% în fiecare an.

„2015 a fost un an dinamic pentru noi. Creditarea a crescut progresiv de la trimestru la trimestru și estimăm o creștere sustenabilă a acestui segment pȃnă la finalul anului”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Group România.

Comparativ cu primele nouă luni ale anului 2014, volumul de credite acordate IMM-urilor a crescut cu 6,6%, cele acordate segmentului corporate cu 19,6%, iar cele adresate segmentului retail cu 36%. De asemenea, depozitele au înregistrat o creștere de 25,3% și a ajuns la 4,53  miliarde de lei.

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. În primele nouă luni ale anului, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 2,72 miliarde lire turcești (echivalentul 810,5 milioane euro), în timp ce mărimea activelor a ajuns la 293,25 miliarde lire turcești (87,4 miliarde euro).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii