Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bani și Investiţii |
|

Garanti BBVA împrumută 10 mil. euro de la BSTDB

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut de 10 milioane de euro către Garanti BBVA Consumer Finance, pentru a finanța îmbunătățirile energetice și eficientizarea consumului de resurse al clădirilor rezidențiale din România.
bani curs euro

Împrumutul este acordat pe o perioadă de trei ani și va contribui la eficiența energetică a României și la obiectivele naționale de mediu.

Pe lângă impactul pozitiv asupra mediului, finanțarea băncii va genera, de asemenea, stimulente pentru industria construcțiilor, dar și noi locuri de muncă în țară.

Noua facilitate, bazată pe cooperarea de succes dintre BSTDB și Garanti BBVA Consumer Finance începută în 2017, va asigura finanțare pentru aproximativ 1.500 de gospodării românești.

„Îmbunătățirea eficienței energetice este una dintre prioritățile noastre operaționale în România. Noua facilitate, prima de acest gen după aprobarea strategiei noastre privind schimbările climatice, reprezintă o dovadă excelentă a modului în care sectorul financiar poate ajuta investițiile de tip ESG și, de asemenea, poate aborda problemele legate de schimbările climatice”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreședintele BSTDB.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii