Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Garanti Bank a primit titlul de „Best Consumer Digital Bank” de la Global Finance

Garanti Bank, a zecea banca din sistemul bancar, după active, a fost premiată de către revistă Global Finance cu titlul de „Best Consumer Digital Bank” în Romania, în cadrul „2017 World's Best Consumer Digital Banks in Central and Eastern Europe Competition”.
Ufuk_Tandogan_Garanti_Bank

Ieșirea din post-criză

Garanti Bank este singura bancă din România care a primit un astfel de premiu. Acesta este cel de-al zecelea premiu pe care Garanti Bank îl primește din partea Global Finance în ultimii nouă ani.

Evaluarea a fost efectuată de către un juriu specializat, format din reprezentanți ai Infosys, companie de consultanță, tehnologie și outsourcing, și din membrii echipei editoriale a Global Finance. Decizia s-a luat pe baza unor criterii precum strategia de a atrage și deservi clienții cu produse digitale, succesul în a-i determina pe clienți să folosească oferte digitale, creșterea numărului de clienți pe segmentul digital, varietatea produselor oferite, dovada tangibilă a beneficiilor rezultate în urma inițiativelor digitale, funcționalitatea și designul website-ului.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active

Relația dintre clienți și instituțiile financiare a intrat într-o nouă etapă. Clienții caută experiențe personalizate și posibilitatea de a găsi imediat informații relevante despre diferite produse și servicii, care să fie accesibile direct de pe dispozitivele mobile. Eforturile noastre răspund acestor nevoi tehnologice precise. Premiul primit din partea Global Finance reiterează angajamentul pe termen lung față de clienți și piața din România”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO-ul Garanti Bank România.

Ufuk Tandogan, CEO al Garanti Bank: „Vom continua să ne diversificăm produsele și serviciile și să le facem accesibile clienților”

Anul trecut, Garanti Bank a lansat aplicația de mobile banking, Mobile ME, disponibilă pe Android și pe iOS, prin intermediul căreia se pot efectua operațiuni bancare de bază. Numărul clienților care folosesc Mobile ME a ajuns la 17,5% din totalul utilizatorilor de Internet Banking, în primele cinci luni ale anului. Anul acesta, Garanti Bank intenționează să adauge noi servicii și facilități la aplicaţia Mobile ME și serviciul Garanti Online.

Garanti Bank deținea, anul trecut, o cotă de piață de 2,28%, la active de 8,959 miliarde de lei, arată datele Băncii Naționale a României. Rezultatul o clasa pe locul al zecelea dintre cele 37 de bănci, poziție menținută față de anii anteriori. De anul viitor, Garanti va ieși din Top 10, dacă nu face vreo achiziței.

Schimbare importantă în sistemul bancar. S-a confirmat: OTP Bank România cumpără Banca Românească. OTP Bank ajunge pe locul 8, un salt de trei poziții

Acum câteva zile, OTP Bank România a anunțat că preia Banca Românească de la Banca Națională a Greciei (National Bank of Greece – NBG), tranzacție care se va finaliza în prima parte a anului viitor. Anul trecut, OTP Bank avea o cotă de piață de 2,09% (locul 11), cu active de 8,215 miliarde de lei, iar Banca Românească de 1,62% (14), cu active de 6,383 miliarde de lei, potrivit datelor BNR. Cumulat, cele două atingeau o cotă de 3,71%, la nivelul anului trecut. Acest nivel era pentru o locul 9, aproape de locul 8, ocupat de Alpha Bank, care a avut o cotă de piață de 3,74% (14,73 miliarde de lei), și peste Bancpost, care a avut o cotă de 2,96% (11,656 miliarde de lei).

Tranzacție cu efecte în România: Intesa Sanpaolo preia activele Veneto Banca și Banca Popolare di Vicenza

De asemenea, la finele lunii iunie, Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă de retail din Italia, a anunțat că preia activele Veneto Banca și Banca Popolare di Vicenza. Guvernul italian s-a angajat să plătească Intesa cu 5,2 miliarde de euro și i-a oferi garanții de până la 12 miliarde de euro, pentru a prelua rămășițele celor două bănci. La nivelul anului trecut, Intesa Sanpaolo și Veneto Banca aveau în România, fiecare, câte o cotă de piață de 1,04%. Prima avea active de 4,088 miliarde de lei (locul 18), iar a doua de 4,111 miliarde de lei (locul 17). Activele cumulate, de 2,08%, depășeau locul 12 în sistemul bancar, Citibank Europe – o cotă de piață de 1,73% (active de 6,815 miliarde de lei), fiind extrem de aproape de locul 11, OTP Bank.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii