Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Garanti Bank a obținut în primul semestru un profit net de trei ori mai mare decât pierderea din aceeași perioadă a anului trecut

Garanti Bank a obținut un profit net de 78,1 milioane lei, la finalul lunii iunie, rezultat mult îmbunătățit față de pierderea netă de 23 de milioane de lei, din aceeași perioadă a anului trecut.
Ufuk_Tandogan_Garanti_Bank

Cinci bănci din Top 10 pregătesc un Cod de Bune Practici Bancare. Consultarea publică se încheie în ianuarie 2018

Creșterea s-a datorat rezultatelor comerciale. Volumul de credite al băncii s-a ridicat, în primul semestru, la 6,96 miliarde lei, în creștere cu 7,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, depozitele și-au majorat volumul cu 18,5%, la 6,84 miliarde de lei, toate liniile de business aducându-și aportul la această creștere.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil, cu o rată a creditelor neperformante situată cu 1 punct procentual sub media pieței (n.red. – care era de 9,04%), în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante prin provizioane a depășit media pieței, conform celor mai recente informații disponibile la nivelul sistemului bancar”, susțin reprezentanții băncii.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 9,04%, în mai

În prima jumătate a anului, portofoliul de carduri al Garanti Bank a crescut cu 10%, ajungând la aproape 300.000 de carduri emise, iar rețeaua de POS-uri s-a majorat cu 15%, depășind 12.000 de unități.

Vom continua evoluția ascendentă și dezvoltarea sănătoasă pe piața din România, ca parte a strategiei noastre pe termen lung, de a crește în mod eficient și de a fi un partener financiar de încredere pentru clienții noștri, pe toate segmentele de afaceri”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO-ul Garanti Group România.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active

Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net de 96 milioane lei, în primul semestru al acestui an. De asemenea, activele totale ale Grupului erau de 10,51 miliarde lei, la 30 iunie 2017, cu 25% peste nivelul înregistrat la finele aceeleași perioade a anului precedent.

Instituțiile financiare nebancare ale grupului au obținut, la rândul lor, rezultate pozitive, în primul semestru. Garanti Credite de Consum a avut un profit net de 10,5 milioane de lei, iar Garanti Leasing de profit net de 7,3 milioane lei.

Schimbare importantă în sistemul bancar. S-a confirmat: OTP Bank România cumpără Banca Românească. OTP Bank ajunge pe locul 8, un salt de trei poziții

În primele șase luni ale anului, proprietarul Grupului Garanti România, Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, a obținut un venit net consolidat de 3,12 miliarde lire turcești (773,83 milioane euro), la active de 335,94 miliarde lire turcești (83,85 miliarde euro). În același timp, portofoliul de credite (cash și non-cash) avea o valoare de 272,98 miliarde lire turcești (68,13 miliarde euro). TGB deservește 14,5 de milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail.

De asemenea, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), acționarul majoritar al TGB, are un volum consolidat al activelor care se ridică la 702,43 miliarde euro, iar în prima jumătate a anului, a obținut un profit net atribuibil de 2,3 miliarde de euro.

Tranzacție cu efecte în România: Intesa Sanpaolo preia activele Veneto Banca și Banca Popolare di Vicenza

Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA). Cele doua instituții financiare nebancare completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum şi credite ipotecare dedicate achiziției de imobile şi terenuri sau refinanțării altor credite. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piața locală către peste 500.000 de clienți.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii