Cautare
, Contributor

Social media |
|

Gamerii au adus un plus de 27% afacerilor Gameloft din 2012

gameloft.jpg
Gameloft, liderul dezvoltatorilor de jocuri pentru dispozitive mobile de ultimă generație și console (Apple iPad, iPhone, Nintendo DSI, Playstation Portable, XBOX 360, Playstation 3, Nintendo Wii), a înregistrat o cifră de afaceri de 57,7 milioane de euro în trimestrul al IV-lea al anului trecut, în creștere cu 23% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

În ceea ce privește rezultatul total al 2012, acesta a atins valoarea de 208,3 milioane de euro, cu 27% mai mult decât în anul precedent.

“Succesul semnificativ de care s-au bucurat jocuri recent lansate, cum sunt Modern Combat 4: Zero Hour, World at Arms, My Little Pony si PLAYMOBIL Pirates, precum și longevitatea unor  titluri ca Ice Age Village, Order & Chaos Online, The Amazing Spider-Man și Asphalt 7: Heat au contribuit la performanța companiei în cel de-al patrulea trimestru din 2012”, au declarat reprezentanții Gameloft.

America de Nord a contribuit cu 31% la vânzările companiei, în timp ce 27% au venit din regiunea EMEA, 22% din regiunea APAC  și 20% din America Latină.

Potrivit reprezentanților companiei, creșterea este sporită de succesul masiv al jocurilor Gameloft pe smartphone-uri și tablete. Astfel, în trimestrul VI al anului trecut, vânzările pe segmentul telefoanelor de tip smartphone și tablete au crescut cu 66%, reprezentând un procent de 56% din vânzările totale, în comparație cu 41% în trimestrul al IV-lea din 2011.

La nivel local, Gameloft este prezent de 13 ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii