FacebookTwitterLinkedIn

Ceasurile produse de Vector Watch, lansate în două variante Luna (43,5 mm) – în două culori, negru sau maro – şi Meridian (40,5 mm), primul având un cadran rotund iar cel de al doilea pătrat, se laudă cu o autonomie de 30 de zile, lucru nemaiîntâlnit la alte ceasuri inteligente, până acum. Dispozitivele vin cu display-uri LCD în alb şi negru și sunt dotate cu o tehnologie ce le permite să rămână luminate tot timpul.

Smartwatch-urile au fost puse deja în vânzare, putând fi plasate precomenzi pe site-ul companiei. Ceasurile Luna costă 349 dolari, iar Meridian, 199 de dolari.

Acestea sunt produse de o companie dezvoltată de fondată în 2013 de către Andrei Pitiș, fost General Manager la Ixia România. În prezent, aceasta are birouri în Olanda și România.

Startup-ul producător de ceasuri inteligente, Vector Watch, a primit anul trecut o investiție de 500.000 de euro din partea GECAD Group, companie controlată de omul de afaceri Radu Georgescu.

,,Familia de ceasuri inteligente Vector nu vine cu atât de multe funcţii precum cele ale dispozitivelor recent lansate de Apple, dar promite o viaţă mult mai lungă a bateriei, iar mai mult poţi primi notificări de pe orice dispozitiv iOS, Android sau Windows”, scrie BBC.com.

Specialiştii de la engadget.com nu se arată foarte încrezători în capacitatea bateriei pe care o are Vector. ,,Puţin probabil ca această baterie să reziste chiar 30 de zile dacă dispozitivul este utilizat la capacitate maximă”.

GLERIE FOTO: Cum arată primul ceas inteligent realizat de o companie românescă