Cautare
, Contributor

Forbes.com

Alte topuri |
|

GALERIE FOTO: Topul celor mai bogați 100 de chinezi

china.jpg
Încetinirea creșterii economice a taxat averile a tot mai mulți miliardari prezenți în Topul celor mai bogați chinezi. În aceste condiții, nu mai puțin de 45 de miliardari din cei prezenți în Top au înregistrat scăderi semnificative ale averilor în comparație cu ediția de anul trecut a FORBES ASIA, iar averea totală cumulată s-a scufundat cu 7%, până la 220 miliarde de dolari.

Topul realizat de Forbes Asia îl are pe prima poziție, cu o avere netă de 10 miliarde de dolari, pe Zong Qinghou, proprietarul producătorului de băuturi Hangzhou Wahaha Group.

În tot acest timp, averea președintelui companiei Suning Appliance, ZhangJindong a scăzut cu 2,4 miliarde dolari, în timp ce rivalul său Wong Kwong Yu de la Gome a întregistrat o cădere liberă a averi cu două miliarde dolari și încă stă în închisoare pentru infracțiuni financiare.

Vezi și în galeria foto cine sunt primii 10 cei mai bogați chinezi

Totodată, averea proprietarului magazinelor de modă Semir, Qiu Guanghe a scăzut cu 2,8 miliarde de dolari, iar acesta a ajuns pe locul 37 în Top. În acest an, mai mulţi magnați, proprietari de terenuri și implicați în imobiliare și construcții, au suferit scăderi importante ale averilor.

Liderul de anul trecut Liang Wengen a pierdut 3,4 miliarde de dolari din averea sa ca urmare a scăderii cereriilor pentru materiale de constructii produse de Sany Group, companie pe care el o conduce. În prezent acesta ocupă locul 6 în Top.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii