Cautare
, Staff

SportsMoney |
|

(Galerie foto) Patinoarul Telekom Arena va ajunge anul acesta la șase echipe de hochei pentru juniori. Printre finanțatori sunt Simona Halep, Ion Țiriac, Telekom și Dedeman

Reprezentanții Fundației Ion Țiriac și ai patinoarului Telekom Arena, deschis în decembrie 2016, au prezentat, vineri, 18 august, primele două echipe de hochei pe gheață pentru juniori formate pe parcursul întâiului semestru de activitate a patinoarului Telekom Arena.
patinoarul Telekom Arena - echipe juniori Telekom si Dedeman antrenament...

Ion Țiriac la inaugurarea patinoarului Telekom Arena: „Ceea ce vedeți este o mică picătură, nimic mai mult, nimic mai puțin, într-o mare a sportului”

Telekom Arena, patinoarul construit la inițiativa lui Ion Țiriac și operat prin fundația acestuia, a fost inaugurat la începtul lunii decembrie 2016. Investiția în acesta s-a ridicat la 3,6 milioane de euro. Publicul larg a avut acces la Telekom Arena de la sfâșitul lunii decembrie.

Patinoarul Telekom Arena, construit la inițiativa lui Țiriac, se deschide pentru publicul larg

Cele două echipe cuprind în total 46 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani, fiind susținute de doi dintre partenerii Telekom Arena: Telekom si Dedeman. Echipele sunt structurate pe grupe de vârste – echipa Telekom include juniori între 7 și 9 ani, în timp ce echipa Dedeman este formată din copii de 3 și 6 ani. Cele două echipe sunt mixte, o treime dintre membri fiind fete și două treimi băieți.

Membrii echipelor au fost selectați în urma cursurilor de inițiere gratuite puse la dispoziție de către patinoar, în colaborare cu Fundația Ion Țiriac, încă de la lansarea proiectului.

„Criteriile de selecție au constat în demonstrarea constantă a unor aptitudini sportive pe parcurul ultimelor șase luni. Cele două echipe beneficiază de antrenamente gratuite cu nume relevante ale hocheiului românesc – maeștri ai sportului și maești emeriţi ai sportului – și de echipamente de specialitate ce le asigură formarea la un standard înalt de calitate”, susține reprezentanții patinoarului.

În luna mai, Fundația Ion Țiriac a organizat la patinoarul Telekom Arena o acțiune punctuală de selecție a celor mici cu înclinație pentru sporturile pe gheață, în urma căreia au fost formate alte două potențiale echipe de hochei de juniori. La această selecție s-au prezentat peste 150 de copii interesați să descopere tainele patinajului. Noile grupe își vor începe activitatea de pregătire odată cu reluarea programului școlar, în septembrie.

„Astăzi prezentăm echipele de hochei juniori susținute de către Telekom și Dedeman. Suntem în curs de formare și vom propune și către ceilalți parteneri ai patinoarului, Skoda și Allianz, echipe de juniori. Din rațiuni pe care nu le-am înțeles, Simona Halep vrea și ea propria echipă de hochei. Echipamentele de joc pentru o astfel de grupare nu costă mai mult de 10.000 de euro. Imaginați-vă ce s-ar putea face dacă autoritățile s-ar implica în treaba aceasta. Deocamdată, am cumpărat tot noi un autocar pentru a duce copiii de la Otopeni la București și retur. Pentru că altfel nu dispun de transport public direct. Vă garantez că peste câțiva ani acestea vor fi echipele de hochei de juniori ale României”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Ion Țiriac, care, la rândul lui, va susține o echipă.

Conform planificării realizate de către reprezentanții Fundației Țiriac, o nouă selecție va avea loc și în a doua jumătate a lunii octombrie 2017, cu scopul de a recruta juniori pentru echipele cu numerele cinci si respectiv șase găzduite de Telekom Arena. Detalii despre susținătorii acestor noi echipe vor apărea pe parcursul lunilor următoare. La selecții se pot înscrie copii cu vârsta de până la 9 ani, indiferent de abilitățile pe care le stăpânesc în sporturile pe gheață.

Odată cu redeschiderea patinoarului în luna august, în urma perioadei dedicate reviziei tehnice, grădinițele și școlile din București și din localitățile limitrofe au posibilitatea să înscrie grupe de preșcolari și elevi din clasele 0-4 la cursurile gratuite de inițiere. Acestea se desfășoară atât în vacanțe, cât și pe parcursul anului școlar.

Un autocar dedicat efectuează zilnic curse între zona de nord a Bucureștiului – Telekom Arena (Otopeni) și retur. Autocarul are o capacitate de 52 de locuri pe scaune, circulând între ora 12 și ora 15, în timpul săptămânii, între ora 10 și ora 12,40, sâmbăta, și între ora 17 și ora 19,40 duminica.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii