Cautare
, Contributor

ForbesCars |
|

GALERIE FOTO: Noul Porsche Panamera

Dotări
Pentru cea de-a doua generaţie a modelului Gran Turismo, Porsche introduce primul model hibrid alimentat electric din gama automobilelor de lux. Alături de modelul Panamera S E-Hybrid, care are o putere totala de 416 CP, îşi fac debutul alte două versiuni de lux, cu un ampatament extins şi un motor complet nou, V6 de trei litri, cu alimentare biturbo, pentru modelele Panamera S şi Panamera 4S.

Gama Panamera a fost extinsă, cuprinzând acum zece modele definite de sportivitate şi confort. Evoluţia tehnologică a făcut posibilă o economie de combustibil de 56%, în timp ce confortul operării maşinii şi al experienţei condusului a fost îmbunătăţit. Noul model Panamera subliniază poziţionarea sa excepţională cu un limbaj de design mult mai expresiv, aliniat noii generaţii de maşini sport, care se remarcă prin linii stricte, contururi mai pronunţate şi elemente de caroserie cu forme noi.

Testdrive pe zăpadă – Porsche 911 Carrera4

Pe scurt, noul model Porsche Panamera este chiar mai eficient, mai sportiv, mai confortabil şi mai elegant. Noua generaţie Gran Turismo se prezintă în premieră mondială în cadrul evenimentului Auto China, care va începe pe 21 aprilie 2013, la Shanghai.

Modelul Panamera S E-Hybrid reprezintă o evoluţie importantă în clasa hibrizilor, având un motor electric mai puternic, o baterie mai performantă, care generează mai multă energie şi care are capacitatea de a se încărca extern de la reţeaua electrică. Transmisia electrică produce 95 CP (70 kW), mai mult decât dublul puterii produse de motorul electric al modelului anterior, care genera 47 CP (34 kW).

Află mai multe despre noul Porsche Panamera din GALERIA FOTO

Energia este produsă de bateria  litiu-ion nou dezvoltată, care la 9,4 kWh dispune de o capacitate energetică de cinci ori mai mare faţă de bateria anterioară din hidrură de metal nichel, care producea 1,7 kWh. Atunci când este conectată la o priză industrială, bateria poate fi încărcată în aproximativ două ore şi jumătate, cu ajutorul încărcătorului integrat de la bord şi a standardului Porsche Universal Charger (AC), şi poate fi încărcată în mai puţin de patru ore când este conectată la o priză convenţională de uz casnic.

Modelul Panamera S E-Hybrid depăşeşte cu mult performanţele de condus ale modelului anterior. În plus, consumul de combustibil NEDC, care era iniţial de 7,1 l/100 km, a fost redus cu 56%, ajungând la 3,1 l/100 km. Acesta echivalează cu emisii CO2 de 71 g/km.

Distanța maximă de rulare, în regim de alimentare electrică, a modelului Panamera S E-Hybrid este de 36 kilometri conform testelor NEDC.

Aceasta poate varia în timpul operaţiunilor din viaţa reală, deoarece, de exemplu, în timpul testelor NEDC, aerul condiţionat şi sistemul de încălzire sunt oprite. Un interval realist al distanței de rulare în regim de alimentare electrică variază între 18 şi 36 km – iar în condiţii favorabile, poate chiar depăşi această limită.

Noile generaţii ale modelelor Panamera vor fi lansate pe piaţă în iulie 2013. În România, preţurile încep de la 90,877 euro pentru Panamera Diesel şi 92,389 Euro pentru Panamera. Panamera 4 costă 98,065 euro, Panamera S 112,313 euro şi Panamera 4S 118,148 euro. Panamera S E-Hybrid costă 121,390 euro, şi este urmată de Panamera GTS la 133,563 euro şi Panamera 4S Executive la 145,448 euro. Modelele de top sunt Panamera Turbo la 159,826 euros şi Panamera Turbo Executive la 178,555 euro. Preţurile includ TVA şi sunt valabile în România.

La începutul anului viitor, noul motor cu 300 CP (220 kW) va înlocui motorul diesel actual, asigurând mai multe funcţii de eficienţă specifice sistemelor diesel. În 2014 vor sosi, de asemenea, pe piaţă  noile modele Porsche Panamera Turbo S şi Panamera Turbo S Executive. Acestea reprezintă cele mai sportive şi exclusiviste modele din gamă.

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reteaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul celor 5 centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si SEAT. De la 1 august 2012, Grupul Volkswagen a devenit actionar unic al Holdingului Porsche.

Porsche Inter Auto este importator si distribuitor exclusiv pentru marcile Bentley, Lamborghini si Porsche in Romania, pentru aceasta din urma comercializand modelele Cayenne, Panamera, 911 Carrera, Boxster si Cayman.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii