FacebookTwitterLinkedIn

Pentru a doua oară în istorie, două evenimente de proporţii epice au loc simultan într-un oraş – Super Bowl (meciul pentru campionat organizat anual de liga de fotbal american – NFL) şi Mardi Gras (în limba franceză, “Marţea grasă”, carnavalul a devenit o vreme de distracţii şi voioşie precedând perioada postului de Paşti) – atrăgând odată cu ele şi încasări pe măsură.

Cum arată New Orleans de Mardi Gras?

Astfel, New Orleans, oraşul care a găsit puterea de a-şi reveni după pagubele imense cauzate în 2005 de uraganul Katrina, va fi vizitat de circa un milion de persoane, 5.000 de reprezentanţi ai media vor transmite festivităţile, alţi 100 de milioane de oameni vor avea ochii aţintiţi pe New Orleans din confortul propriilor fotolii, iar impactul economic este estimat la un miliard de dolari.

Care sunt cele 10 destinaţii pe care trebuie să le vizitaţi în 2013?

Chiar şi pentru un oraş obişnuit să dea petreceri monstruoase, cele două evenimente – Super Bowl s-a desfăşurat pe 3 februarie, iar sezonul carnavalului, demarat pe 25 ianuarie va culmina pe 12 februarie cu Mardi Grad Day – sunt  o oportunitate de a arăta lumii că New Orleans nu s-a lăsat îngenunchiat de forţa brută a naturii.

Pentru cele trei săptămâni cât se va afla în lumina reflectoarelor, oficialii din New Orleans au cheltuit aproape un miliard de dolari în proiecte de infrastructură. Acestea includ refacerea liniilor de tramvai, pavarea străzilor şi modernizarea aeroportului (acesta din urmă a beneficiat de o investiţie de 356 de milioane de dolari).