FacebookTwitterLinkedIn

Vizitatorii vor regăsi peste 30 de mărci auto și moto renumite, precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson și Indian Scout. Totodată, galeria Țiriac Collection pune la dispoziție publicului informații utile despre istoria mărcilor și a modelelor auto expuse.

„Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în colecția pe care vă invit să o descoperiți” , a declarat domnul Ion Țiriac.

Galeria include, totodată, singura colecție privată din lume cu cele șase modele Rolls Royce Phantom, produse până în anul 1972. Vizitatorii vor regăsi modelul Phantom I by Charlesworth, din 1927, un Rolls Royce Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din 1934, generație dezvoltată sub supravegherea lui Henry Royce, precum și un Phantom III Touring Limousine by Freestone & Webb, produs în 1937 și achiziționat de Sir John Leigh în 1939. Modelul Rolls Royce Phantom V (Park Ward), expus în cadrul Țiriac Collection, a fost achiziționat în luna mai 1990 de către Sir Elton John.

GALERIE FOTO: Află mai multe despre modelele expuse

Generația Phantom VI, prezentă în cadrul Țiriac Collection, are, la rândul său, o istorie deosebită. Un astfel de model i-a fost oferit Reginei Elisabeta a II-a în 1977, pentru a marca 25 de ani de la ascensiunea sa pe tron.

Din anul 2014, colecția va fi completată de un Phantom IV, cea mai exclusivistă generație Rolls Royce  construită vreodată. Țiriac Collection găzduiește și patru motociclete –  Indian Scout 741 (1943),  MV Augusta 175CST “Disco Volante” (1953), Harley Davidson FLH 80 Electra Glide (1979) și Honda GL 1500C Valkyrie (1998).

FOTO: Reportaj de la fabrica Rolls-Royce de la Goodwood

Colecția se întinde pe o suprafață de 2.200 mp și facilitează condiții tehnice de temperatură și umiditate constante, pentru conservarea adecvată a exponatelor.  Galeria Țiriac Collection este situată pe Calea Bucureștilor nr. 289, Otopeni.

Vizitatorii sunt așteptați de miercuri până vineri, între orele 14:00-19:00, și sâmbătă și duminică, în intervalul 10:00-19:00.

Prețul unui bilet de intrare este 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50% la achiziționarea biletelor, în baza carnetului valid de elev, student, respectiv pensionar.