Cautare
, Contributor

Auto |
|

GALERIE FOTO: Întâlnirea proprietarilor de Dacia Duster, la a patra ediție

Prin râu
Peste 100 de participanți și 38 de mașini Dacia Duster au participat la întâlnirea organizată lângă Sibiu. ”Dusteriştii”au venit din toate colţurile ţării ca să se cunoască între ei şi să îşi cunoască propriile vehicule, la adevăratele lor capacităţi off-road.

În afara proprietarilor de Dacia Duster, la eveniment au luat parte şi echipele Clubului Duster 4×4 Everyone, care au concurat în ultimii doi ani în Campionatul Naţional de Off-Road (CNOR). Celor două vehicule de competiţie care au făcut faţă cu brio testelor din etapele CNOR li s-a adăugat un al treilea Dacia Duster modificat de echipele Renault Technologie Roumanie.

GALERIE FOTO: Dacia Duster pe șosea, pe zăpadă și prin apă

Prima zi a reuniunii, sâmbătă, a fost dedicată unei deplasări în convoi, pe Valea Sadului, pe un traseu montan. Nu a fost deloc uşoară gestionarea caravanei, deoarece nu se putea circula decât pe un sens, iar unele vehicule au derapat pe zăpada îngheţată de pe marginea drumului. În ciuda depăşirii timpului prevăzut iniţial pentru plimbarea în convoi, şoferii au putut testa din plin capacităţile maşinilor lor de a rula pe zăpadă sau pe gheaţă, dar au simţit şi efectul adrenalinei la scoaterea din nămeţi prin troliere sau cu şufa. După patru ore de traseu, toate maşinile au revenit la cabană, fără probleme.

Află cine va conduce al 400.000-lea autoturism Dacia Duster fabricat la Mioveni

După-amiaza au avut loc calificările din cadrul concursului contra-cronometru pe un circuit în teren denivelat, iar pentru finala desfăşurată duminică dimineaţă s-au calificat primii 10 concurenţi, desemnaţi pe baza timpilor realizaţi. Seara s-a încheiat cu o degustare de vinuri oferită de sponsorul „Crama Oprişor” şi cu o cină festivă.

Duminica, deşi e zi de odihnă, „dusteriştii” nu şi-au găsit tihna. Dimineaţa a avut loc finala concursului, iar câştigătorii au fost recompensaţi, pe lângă premiile substanţiale oferite de către sponsori, şi cu câte o cursă la volanul unuia dintre vehiculele de competiţie ale echipei Duster 4×4 Everyone. Aceştia şi-au încercat priceperea în pilotarea Dacia Duster pe un traseu care presupunea şi trecerea printr-un vad de râu, dar şi o rampă mai dificilă.

FOTO&VIDEO: Cum arată liniile de producţie pentru noile Logan şi Sandero

La final, a venit rândul doamnelor să îşi arate competenţa în materie de pilotaj şi, la propunerea uneia dintre participante, a fost lansată o întrecere surpriză pe acelaşi teren unde se întrecuseră şi domnii.

Reuniunea s-a încheiat cu o serie de prezentări susţinute de Bosch (sponsor al evenimentului şi furnizor al Dacia), de şeful echipei de formatori tehnici din cadrul Direcţiei Inginerie Post-Vânzare Dacia şi de echipa Duster 4×4  Everyone.

Reuniunile dusteriştilor sunt evenimente organizate de două ori pe an de Asociaţia Club Duster şi de forumduster.ro. Peste 1.700 de proprietari şi pasionaţi de Dacia Duster frecventează forumul, iar reuniunile au crescut ca interes şi număr de participanţi de la o ediţie la alta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii