Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

(Galerie foto) Deutsche Bank a investit 20 mil. euro în DB Global Technology, care va ajunge la 1.000 de angajați. Planurile inițiale erau pentru 500 de angajați

Deutsche Bank a investit 20 de milioane de euro în DB Global Technology (DBGT), centrul de tehnologie din București, în cei peste trei ani de când l-a deschis. Centru va ajunge anul acesta la 1.000 de angajați, dublu față de planurile inițiale.
Digital Workplace 1

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

Inaugurat în 2014, DBGT a presupus o investiție inițială de 10 milioane de euro, care, ca urmare a cererii de servicii din partea băncii, a fost dublată.

În prezent, în centru lucrează 830 de angajați, dar numărul va ajunge la 1.000 de persoane, până la finalul acestui an, a anunțat Marian V. Popa, directorul general al DB Global Technology. DBGT București este destinat pentru 11 dintre activitățile băncii, jumătate dintre operațiunile din România vizând serviciile de retail ale băncii. Sofiștii din Capitala României execută o parte dintre aplicațiile pe care fac tranzacții clienții Deutsche Bank.

Pentru 500 dintre pozițiile create, centrul băncii germane de la București primește un ajutor de stat de 17 milioane de euro. Semnat în decembrie 2013, pentru zece ani, ajutorul vizează crearea și menținerea acelor tipuri de locuri de muncă, dar nu a unor persoane anume. Prin acest acord, centrul poate solicita anual, de la statul român, rambursarea unor sume aferente costurilor salariale.

„Planurile inițiale prevedeau să avem la București un centru cu 500 de angajați pe care să-l facem să funcționeze. Dar cererea a crescut și ne-a impus să angajăm mai multe persoane. (…) Acum focusul este să ajungem la 1.o00 de angajați și să încorporăm acest centru cât mai bine în operațiunile globale – echipele globale de finance, echipele globale de retail. Intrăm într-o etapă de maturizare – echipele sunt productive și eficiente împreună cu toate echipele globale”, a spus Kim Hammonds, Chief Operating Officer și membru al consiliului de administrație al Deutsche Bank.

Deutsche Bank are mai multe centre de tehnologie la nivel global, prin care la New York, Silicon Valley, Berlin, Londra, în Rusia și în India. Acestea sunt în line cu strategia băncii privind tehnologia. Strategia băncii germane este de a reinclude, treptat, toate activitățile de tehnologie în bancă și de a renunța la externalizarea acestora.

Situat în Pipera, DBGT dispune de peste 12.000 mp pe patru etaje, 1.100 de stații de lucru, 26 săli de întâlnire digitalizate, 1.300 mp zonă pentru scrum, 750 mp zonă de relaxare interactivă, 450 mp social hub, 11 spații pentru servirea cafelei, 20 sisteme pentru video conferință, trei săli de conferință cu capacitate mare și cinci săli de proiecte cu panouri interactive pentru sesiuni de proiectare.

Pentru a atrage mai mulți angajați la București, DBGT a creat, în această vară, un nou hub tehnologic, un spațiu de lucru digitalizat și un centru pentru organizarea de evenimente.

Noul centru din București își propune să ofere acces la un mediu de cercetare și dezvoltare de ultimă generație atât profesioniștilor din centru, cât și start-up-urilor locale de IT și tehnologie. De asemenea, centrul colaborează îndeaproape cu laboratoarele de inovație ale Deutsche Bank pentru a pune în practică cele mai bune soluții din ecosistemele de inovație globale astfel încât acestea să răspundă provocărilor și oportunităților de afaceri din cadrul băncii.

Bucharest Technology Hub ocupă o suprafață de 220 mp, pentru sunt 16 stații de lucru, o zonă de întâlnire deschisă cu ecran tactil multifuncțional și o sală de întâlnire pentru video conferință.

La acesta se adaugă Digital Workplace, situat la etajul 4 al DB Global Technology, pe o suprafață de 3220 mp, pentru 350 de stații de lucru. În acesta sunt trei zone principale cu următorul specific: Work Zone (zona de lucru), Connect Zone (zona de conectare), Piazza (piață).

De asemenea, DB Connect este un centru pentru organizarea de evenimente complet utilat, dedicat sectorului tehnologic din București, situat la parterul DB Global Technology, pe o suprafață de 530 mp, cu o capacitate totală de 337 de locuri.

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998, oferind produse și soluții personalizate pentru Corporate, Investment și Transaction Banking, pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de Private Wealth Management pentru clienții persoane fizice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii