Cautare
, Staff

Travel |
|

Galerie foto: Ciprian Bălănescu, multiplu campion european, a câștigat triatlonul „Fără Asfalt la mare”

Primul triatlon off-road al sezonului competițional din acest an, „Fără Asfalt la mare”, a avut loc în data de 3 iunie, în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești. La competiție au luat startul peste 700 de concurenți, amatori și profesioniști, pasionați de înot, bicicletă și alergare în natură.

Câștigătorul ediției, Ciprian Bălănescu (foto, numărul 312), a trecut linia de start într-o oră și 52 de minute. Ciprian este multiplu camion național la triatlon și duatlon, fiind la al șaselea podium la triatlonul „Fără Asfalt la mare”.

Pe locurile al doilea și al treilea s-au situat Daniel Attila, care a terminat competiția în 1 oră și 54 de minute, respectiv Alex Ciocan, care a ajuns la linia de finish în 1 oră și 55 de minute. Ei au fost urmați de Alexandru Ghica, într-un timp de o oră, 55 de minute și 53 de secunde, și de Sorin Boriceanu, într-o oră, 58 de minute și 8 secunde.

La feminin, Maria Szakacs a reușit să ajungă prima, în două ore, 18 minute și 31 de secunde, urmată de Andreea Diana Iordache, cu un timp de două ore, 20 de minute și 30 de secunde, după care Adriana Neaga, în două ore, 27 de minute și 16 secunde. Pe locul patru s-a clasat Kinga Karacsony, care a trecut linia de finish după două ore, 31 de minute și 8 secunde, urmată de Monica Mânicuță, care a obținut un timp de două ore, 34 de minute și 15 secunde.

„Am oganizat a opta ediție a triatlonului «Fără Asfalt la mare» sub același concept care a și consacrat competiția, invitând-ne participanții să petreacă un weekend în natură, cu înot, bicicletă și alergare prin locuri cu peisaje deosebite și cu petrecere pe plajă. Concurenții au avut de parcurs trei probe, un kilometru de înot în mare, pornind de la Micul Golf, 32 de kilometri de pedalat în proba de ciclism, în zona Hagieni – Albești, și 6 kilometri de alergare pe plajă și faleză, între 2 Mai și Vama Veche. S-au adunat la start sportivi de performanță și amatori care, dincolo de traseul pe care l-au parcurs împreună, împărtășesc aceleași pasiuni și înțeleg că mișcarea practicată astfel este rețeta de succes pentru o dezvoltare personală și profesională durabilă și bine calibrată”, spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului „Fără Asfalt”.

În cadrul evenimentului au participat inclusiv cei care practică doar una dintre probele triatlonului, la secțiunea de ștafetă a concursului. Traseul nu a avut dificultăţi tehnice, iar dintre cei peste 700 de participanți, peste 170 s-au aflat la primul triatlon. Evenimentul s-a încheiat la Micul Golf, cu Pasta Party și premierea câștigătorilor.

Aquathlon pentru copii

Pe 4 iunie, pe plaja mare din 2 Mai, a avut loc și a treia ediție a „Aquathlonului Fără Asfalt”, competiție de înot și alergare pentru copii. La cursă au participat 220 de copii, având două variante de distanțe: 50 de metri înot și 400 de metri de alergare, pentru copiii între 7 și 9 ani, și 150 de metri de înot și 800 de metri de alergare, pentru copiii între 10 și 14 ani. Concursul a avut loc cu sprijinul „School Friendly”, fiind inclus în programul „140 de bătăi pe minut”, al Fundaţiei eMAG şi suţinut de Tinmar.

Deprinderea de a face mișcare în mod organizat și susținut trebuie să fie o componentă importantă în procesul de formare a copiilor și ne dorim să-i aducem mai aproape de sport, prin intermediul competițiilor pe care le organizăm, precum Aquathlonul, sau a celor pe care le susținem. Participând la activități sportive, copiii învăță să-și canalizeze corect energia debordantă și vor reuși mai ușor să se autodepășească, să fie mai sociabili și dornici să-și facă prieteni care împărtășesc aceleași pasiuni”, a sublinat Tudor Vlad.

Organizat pentru prima dată în 2010, „Fără Asfalt” a fost primul triatlon off-road din România, iar până în prezent a rămas concursul de gen cu cel mai mare număr de participanți. Din lista celor înscriși la proba de triatlon în fiecare an, până la 30% se află la prima participare la acest gen de concurs.

„Fără Asfalt” este organizat de asociația club sportiv cu același nume, care urmărește popularizarea triatlonului în România și promovarea unui stil de viață activ și responsabil. Evenimentele „Fără Asfalt” au la bază un concept ecologic, de întâlnire cu natura fără impact negativ și de depășire a limitelor personale într-o variantă echilibrată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii