Cautare
, Contributor

Travel |
|

Galerie foto: cele mai vechi grădini zoologice ale lumii

antwerp_zoo.jpg
Au fost vizitate de împăraţi şi împărătese, au trecut prin războaie, au fost bombardate şi reconstruite, au fost locuite de generaţii de animale care mai de care mai exotice, au reprezentat salvarea a mii de animale pe cale de dispariţie şi au fost vizitate de sute de milioane de persoane.

Sunt zece dintre cele mai “bătrâne” grădini zoologice din lume şi, poate, cele mai frumoase. Cu siguranţă sunt printre cele care au cea mai mare încărcătură istorică.  

Nouă dintre primele zece sunt din Europa, dar şi Statele Unite, Australia şi chiar America Latină au reprezentanţi pe lista extinsă a celor mai vechi grădini zoologice ale lumii.  

La deschiderea ei, în 1874 – inaugurarea a fost întârziată de izbucnirea Războiului Civil – , grădina zoologică din Philadelphia avea 1.000 de animale. Grădina zoologică din Buenos Aires a fost deschisă publicului în 1889 cu gândul de a ele arăta vizitatorilor numai o selecţie a celor mai exotice animale din lume. Adelaide Zoo, deschisă în 1883, adăposteşte peste 1.800 de animale şi peste 300 de specii exotice şi locale.

Aflaţi din galeria foto anul inaugurării primei grădini zoologice.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii