FacebookTwitterLinkedIn

Carefour a semnat contractul de cumpărare a Billa în decembrie 2015, la o valoare a tranzacției de peste 100 de milioane de euro, însă transferul de magazine s-a făcut în  cursul anului trecut.

Carrefour a cumpărat magazinele Billa din România

Rețeaua Billa cuprindea 86 de supermarketuri, iar Consiliul Concurenței i-a impus Carrefour să vândă trei dintre unități în Brăila. Retailer-ul cu origini franceze a vândut două supermarketuri Carrefour Market din acest oraș către familia Zanfir, la sfârșitul anului trecut, iar un supermarket Billa îl are încă la vânzare.

O familie de antreprenori români a cumpărat două magazine Carrefour Market în Brăila

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea celor două magazine Carrefour de către familia Zanfir

Primele zece magazine remodelate Carrefour Market vor fi inaugurate până la Paşte. Pentru a realiza transformarea, fiecare magazin Billa va fi închis pentru două săptămâni.

În cadrul noilor magazine vor lucra angajații Billa, 98% dintre cei peste 3.000 au rămas în cadrul companiei după preluarea de către Carrefour.

Primul magazin Billa remodelat Carrefour Market se află în Liberty Mall, situat în sud-estul Bucureștiului, fiind deschis începând cu 1 martie. Acesta are o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, pe care se află aproximativ 10.000 de produse, cu 3.560 mai multe decât înainte, dintre care 2.460 noi alimentare. La acestea se adaugă zece servicii noi disponibile la casele de marcat și la standul de Super Servicii, precum plata unor facturi.

Andreea Mihai (Carrefour): „Omul de marketing trebuie să fie pe valul digitalului, care crește exponențial față de media clasică”

Carrefour a ajuns în România, la sfârșitul anului trecut, la o rețea de 298 de magazine în țara noastră, o creștere de 106 de unități într-un an, numărând 32 de hipermarketuri, 213 supermarketuri şi 53 magazine de proximitate, plus un magazin online. Retailer-ul avea aproximativ 17.000 de angajați, avansând în topul celor mai mari angajatori din țara noastră.