FacebookTwitterLinkedIn

Din 1910, momentul în care inventatorul şi omul de afaceri suedez Lars Magnus Ericsson a cochetat cu ideea de telefonie mobilă, aceste dispozitive au fost modernizate și au căpătat o serie întreagă de noi funcții. Telefoanele viitorului ar putea arăta total diferit de ceea ce cunoaștem astăzi.

Vezi în galeria foto care sunt cele mai vândute modele ale Apple și Samsung.

O primă privire asupra ceea ne ne rezervă următoarea generație de mobile a fost posibilă în cadrul Consumer Electronics Show, cel mai mare eveniment de electronice şi tehnologie din lume organizat în Las Vegas la începutul lunii ianuarie: Samsung a prezentat un prototip de smartphone care are o margine curbată și care oferă posibilitatea vizualizării conţinutului chiar şi de-a lungul părţii laterale a aparatului.

Însă până când acestea vor deveni o realitate, trebuie să aruncăm o privire în trecut.

Dacă știrile legate de milioanele de unități pe care le vând cei mai importanți doi jucători de pe piața telefoanelor mobile inteligente vă fac să vă gândiți că smartphone-urile de ultimă generație sunt cele mai comercializate telefoane ale ultimelor două decenii, vă înșelați.  

Care sunt tehnologiile de vis ale viitorului?

Producătorul finlandez de telefoane Nokia își atribuie titlul de rege absolut al industriei de telecom și are în top 20 cele mai vândute telefoane mobile nu mai puțin de 13 dispozitive care au fost comercializate în zeci de milioane de unități. Surpriza absolută vine din faptul că modelul 1110, lansat de finlandezi în urmă cu opt ani este cel mai bine vândut telefon mobil alultimelor decenii: 250 de milioane de unități au fost livrate de la apariția sa pe piață.

Americanii de la Motorola sunt prezenți în clasament cu trei modele. Lansat în 2004, Motorola RAZR V3 se află pe locul șapte în rândul celor mai vândute telefoane mobile, cu 130 de milioane de unități livrate.