FacebookTwitterLinkedIn

Sky Tower, clădire de birouri dezvoltată de Raiffeisen evolution și vândută austriecilor de la Raiffeisen Property Holding International (RPHI), are o suprafață totală închiriabilă de 41.200 de metri pătrați, cu o suprafață medie pe etaj de 1.200 de metri pătrați.

GALERIE FOTO: Cum se vede Bucureștiul din Sky Tower

”Am întâmpinat câteva dificultăți în ultimele două luni, dar am reușit să trecem peste ele și să ne apropiem atât demult de finalizarea Sky Tower, cea mai mare investiție a noastră până acum, nu doar din România”, spune Karl Maria Pfeffer, CEO al RPHI.

Greutățile nu sunt ceva nou când vine vorba despre construcția acestei clădiri, deși lucrările propriu-zise s-au desfășurat într-un ritm-record: un etaj realizat la cinci zile. Dezvoltatorul Raiffeisen Evolution ar fi trebuit să înceapă lucrările încă din 2008, un an în a cărui primă parte semai făceau încă simțite efectele boom-ului economic. ”Era planificat să începem construcția la Sky Tower mult mai devreme decât a făcut-o. A venit criza și am așteptat, am vrut să vedem cum va fi piața după criză”, declară, pentru ”Forbes România”, Markus Neurater, managing director al Raiffeisen evolution, companie al cărei acționar principal este RZB (Raiffeisen Zentralbank Ostereich AG). Banca austriacă este totodată și compania-mamă a Raiffeisen Bank International (RBI), iar RPHI este ”fiica” lui RBI.

Cu un asemenea acționar puternic în spate, finanțarea ar fi trebuit să fie ușor de obținut. Și totuși nu a fost. ”În familie este întotdeauna foarte greu să faci afaceri. A fost însă o ocazie bună și o situație perfectă, pentru că RBI avea contracte de închiriere în spațiile pe care le ocupă care se termină la sfârșitul acestui an și căutau o clădire în care să-și mute toate birourile din București”, explică Markus Neurater.

Află ce se va întâmpla cu spațiul lăsat liber de Raiffeisen Bank în Charles de Gaulle Plaza, una dintre clădirile-reper ale Bucureștiului

“ În ciuda faptului că piaţa spaţiilor de birouri din Bucureşti trece încă printr-o perioadă dificilă, suntem încrezători în calitatea superioară a produsului nostru, care se pliază perfect pe cerinţele potenţialilor clienţi” a declarat Gabriele Deffner, head of asset management în cadrul Raiffeisen Property International, proprietarul SkyTower.