Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

GALERIE FOTO: BMW X5 va intra pe pieţele din întreaga lume, inclusiv România, pe 24 noiembrie

BMW X5 a deschis segmentul SUV-urilor sportive pe care BMW le-a denumit Sports Activity Vehicle (SAV). De la lansarea din 1999 şi până astăzi s-au livrat peste 2,2 milioane de exemplare, ceea ce îl poziţionează ca cel mai de succes SUV premium din istorie. Remarcabil este că ultima generaţie, în contextul în care a fost disponibilă pe piaţă cea mai mică perioadă (cinci ani), a înregistrat şi cel mai mare succes de vânzări – peste 875.000 unităţi.

În România, BMW X5 a fost în ultimul deceniu, an de an, cel mai de succes model al mărcii. Noua generaţie este aşteptată cu interes major. Cu o lună înainte de lansare au fost înregistrate peste 100 de comenzi ferme. Distribuţia pe motorizări la lansare aproximativ 50% X5 xDrive30d, 30% X5 M50d şi 20% X5 xDrive40i.

„Piaţa a confirmat că avem un model extraordinar. Succesul generaţiilor precedente ne oferă o bază excelentă pentru noul model. Sportivitatea, agilitatea, plăcerea de a conduce – acestea rămân trăsături puternice care definesc noul BMW X5. Alături de acestea, BMW a lucrat mult în a dezvolta cel mai avansat SAV de pe piaţă – este acum mai rafinat, mai elegant, mai confortabil şi mai practic. Iar ecosistemul iDrive stabileşte încă o dată referinţa. Cel mai de succes SUV premium din lume este acum şi mai bun. Avem mare încredere în acest model şi suntem convinşi de succesul pe piaţă. Entuziasmul arătat până acum cu peste 100 de comenzi ferme cu peste o lună înainte lansarea oficială ne onorează”, a explicat Wolfgang Schulz, director general BMW Group România.

Generaţia anterioară BMW X5, a fost primul model al mărcii care putea să controleze automobilul integral autonom la manevrele de parcare laterală. Acum, cum „Asistentul de parcare Plus”, automobilul poate opera automat atât parcările laterale, cât şi garările. Automobilul identifică locurile de parcare pe baza unei monitorizări cu senzori cu ultrasunete care funcţionează permanent la viteze de sub 35 km/h şi până la 1,5 m.

Asistentul pentru mersul înapoi, oferit standard, („Reversing Assistant”), înregistrează ultimii 50 m din traseul  parcurs înainte cu o viteză de sub 35 km/h. În marşarier va prelua controlul direcţiei şi va ghida înapoi automobilul pe acelaşi traseu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii