FacebookTwitterLinkedIn

Silver Mountain din Poiana Brașov, cel mai mare proiect de leisure din estul Europei, este dezvoltat pe o suprafață de teren de 23,6 hectare și cuprinde patru clădiri de apartamente (171 de unități, de la studio-uri la penthouse-uri), 2.600 de metri pătrați utili de spațiu comercial, care include o clădire multifuncțională compusă dintr-un restaurant (capacitate de 140 de persoane), un club și un centru spa&fitness, cu locuri de parcare subterane.

Citește un scurt tratat de istorie office a Bucureștilor

Proiectul a fost dezvoltat în perioada 2008-2011 de către compania INR Management Real Estate, deținută de omul de afaceri Dan Fischer, decedat în 2012. La începutul lui 2014, INR Management Real Estate intra în faliment, iar BCR a preluat compania, implicit proiectul, în urma licitației organizate de Euro Insol, administratorul judiciar controlat de Remus Borza.

GALERIE FOTO: Complexul Silver Mountain

Clădirile existente acoperă două hectare și jumătate de teren, iar investitorii ”vor avea oportunitatea să dezvolte în continuare oferta de petrecere a timpului liber și sport, pe o suprafață de teren deschis de 23,3 hectare”, conform reprezentanților Knight Frank Romania.

Află mai multe despre Knight Frank Romania

”Poiana Brașov este una dintre puținele stațiuni montane în care cererea din partea turiștilor este mare, iar oferta este relativ limitată. Poriectele mixte precum Silver Mountain sunt aproape inexistente în piață, având în vedere activitatea investițională în creștere și ne așteptăm ca vânzarea să genereze mult interes din partea investitorilor. În ultimii doi ani, volumele de investiții în real estate-ul românesc au totalizat peste 1,4 miliarde de euro, pe baza unei creșteri economice puternice de mai mult de 3% și ne așteptăm să crească în același ritm în anii următori”, spune Horațiu Floreascu, președinte Knight Frank Romania.