FacebookTwitterLinkedIn

Recapitulare : am ajustat poziția scaunului astfel încât creștetul capului să fie la patru degete distanță de plafonul mașinii (un BMW M5 de 560 de cai-putere); am reglat volanul astfel încât să fie situat la 30-40 de centimetri de piept ( aceasta este distanța optimă în cazul unui accident și al declanșării airbag-ului) ; spatele este lipit de spătarul scaunului, înclinat la 90 de grade ; piciorul drept este flexat, astfel încât în cazul unui accident șocul să fie preluat de genunchi și nu direct de șold, mâinile sunt poziționate pe volan ”la ora 9 și 15”, pentru a asigura un control total al mașinii pe traseul care se întinde în fața ochilor mei.

”Andrei, pornești la 10:30:00, mai ai zece secunde”, se aude, din stația radio, vocea lui Claudiu David, fost pilot de raliu, în prezent BMW International Senior Driver Trainer.

Și pornesc ! Accelerez cu pedala la podea pe linia dreaptă marcată de jaloane albastre, ajung pe linia de frânare , cu jaloane roșii. Frânez puternic, se apropie un viraj rapid la stânga, apoi o linie dreaptă scurtă, o șicană, un slalom închis, un ac de păr, un slalom deschis și locul de garare.

Citește un reportaj din inima Bavariei, unde se află sediul central dar și mai multe unități de producție ale BMW Group

”A fost mai bine decât în turul de recunoaștere”, aud vocea lui Claudiu, referindu-se la faptul că la slalomul deschis, în turul de recunoaștere, am ”încălecat” ultimul jalon, din cauză că am accelerat când nu trebuia. ”Ai frânat foarte bine înainte de virajul rapid la stânga, ai intrat cam tare în acul de păr, dar ai redresat până la ieșire.”

Modulul parcurs reprezintă doar o mică parte din BMW M Drive Tour, evenimentul dedicat clienților BMW M. Feedback-ul direct din partea trainerului este unul dintre elementele care transformă aceste teste într-o experiență premium, alături de automobile în sine.

Evenimentul a reprezentat un bun prilej de a lansa pe piața din România noul BMW M6 Gran Coupe.  Cu un preț de 114.400 Euro fără TVA, bolidul are un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo care produce 560 de cai-putere.

GALERIE FOTO : Află mai multe despre noul BMW M6 Gran Coupe și vezi imagini de la BMW Drive Tour

Testul pentru presa auto a fost parte din BMW M Drive Tour.  În perioada 30 mai – 2 iunie, pe o pistă a Aeroportului Băneasa, un grup exclusiv de aproximativ 150 de invitați a putut testa unele dintre cele mai rapide și puternice modele construite vreodată de BMW: BMW M6 Coupe, Cabriolet și Gran Coupe, BMW M5, BMW X6 M și BMW M3. 

Au fost deopotrivă disponibile multe modele de referință: cel mai puternic și rapid model construit vreodată de BMW (BMW M6 Coupe, 560 CP și 0-100 km/h în 4,1 secunde) sau primul model M cu tracțiune integrală: BMW X6 M și motor turbo. În total participanții au avut la dispoziție 4335 CP pe care i-au putut experimenta într-un program creat de pilotul Claudiu David, singurul instructor român cu experiență internațională BMW Driving Experience.

Vezi ce rezultate financiare record a înregistrat BMW Group în 2012

BMW are o tradiție bogată în astfel de programe de test, de altfel BMW Driving Experience, inaugurat din 1978 sub numele de BMW Driver Training, este cea mai veche școală de pilotaj dezvoltată de un producător auto. Este deja cea de-a treia ediție consecutivă în România a unui eveniment dedicat celor mai sportive modele ale mărcii. .