Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

ForbesCars |
|

Galeria Țiriac Collection va găzdui de trei ori mai multe mașini

Galeria va fi închisă publicului până în doua jumătate a lunii mai pentru a-și putea tripla capacitatea.
Tiriac Collection - interior 2

Țiriac Collection, singura galerie națională permanentă de mașini de colecție, își triplează capacitatea. Din data de 9 februarie 2015, locația care găzduieşte colecția privată de 70 de modele impresionante de vehicule și motociclete  aparținând lui Ion Țiriac va suferi modificări de structură majore pentru a încadra, începând cu luna mai a anului curent, circa 200 de exponate.

Galeria găzduiește acum singura colecție Rolls Royce Phantom I-VI, produsă până în anul 1972, precum și exemplare ce au aparținut anterior unor nume sonore precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr. sau Bernie Ecclestone. Țiriac Collection a fost inaugurată în luna noiembrie 2013 și reunește în prezent 70 de modele impresionante de vehicule și motociclete, produse începând cu anul 1899. Vizitatorii pot admira peste 30 de mărci auto și moto renumite, precum Jaguar, Bentley, Jensen, Lancia, Pontiac, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Chevrolet, Maserati, Aston Martin, Harley Davidson și Indian Scout.

Vezi aici o galerie foto cu mașinile din Țiriac Collection

„Încă de la momentul lansării sale, galeria a primit recenzii atât locale, cât și internaționale, de excepție. Colecția privată de autovehicule aparținând domnului Ion Țiriac repezintă un subiect de atracție și de educație în lumea auto. Prin această extindere intenționăm să aducem mai aproape de public o serie extinsă de modele ce au marcat evoluția industriei auto la nivel mondial. Este o galerie unică în lume pentru a cărei componență îi suntem recunoscători domnului Țiriac”, a declarat Teodor Dorcescu, administrator Țiriac Collection.

În perioada dedicată lucrărilor tehnice, galeria este închisă publicului. Galeria își va relua programul începând cu a doua jumătate a lunii mai.

Averea omului de afaceri Ion Țiriac a fost evaluată de topul Forbes 500 miliardari la 950 de milioane de euro in 2014.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii