Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

Galeria SENSO prezintă expoziția „Ipostaze tulburătoare” a artistei Ana Ștefania Andronic Buzu. Vernisajul a fost curatoriat de regretatul critic de artă Doina Păuleanu

Expoziția „Ipostaze tulburătoare” va rămâne deschisă până pe 25 februarie 2021, iar vizitele se pot face de marţi până duminică, între orele 12.00 – 19.30, cu respectarea măsurilor şi regulilor de acces impuse de autorităţi în contextul pandemiei Covid-19.
Expo IMPOSTAZE TULBURATOARE de Ana Stefania Androni BUZU_engleza

 

Galeria SENSO, situată pe Calea Victoriei,  a fost redeschisă în luna ianuarie, după o pauză impusă de pandemia coronavirus. Expoziția „Ipostaze tulburătoare” a artistei Ana Ștefania Andronic Buzu a fost curatoriată de către regretatul critic de artă Doina Păuleanu, Doctor în Istoria Artei, iar întreg evenimentul este susținut de Fildas Art şi Catena Grup prin Programul Catena pentru Artă.

Ana Ștefania Andronic Buzu este membră  a Uniunii Artiştilor Plastici încă din 2014. Artista a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru “fandacsiile” discipolilor săi. Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) şi de grup, în țară și în străinătate.

Expoziţiile personale din ultimii ani, precum şi participările la târguri internaţionale ale Anei Ştefania Andronic Buzu „au investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice”.

 „Ana Ștefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grijă tentațiile vieții contemplative, opuse temperamentului ei deschis și energiei creatoare debordante care o stăpânește; s-a integrat, asemenea tinerilor din generația pe care o reprezintă, în trepidațiile și animația generatoare de bruiaje a vieții active, căreia a ajuns să-i descifreze atât de bine resorturile, încât le acceptă cu interes lipsit de crispare, cu bună dispoziție, detașare și umor” , spunea  regretatul critic de artă, Dr. Doina Păuleanu, Director al Muzeului de Artă Constanța.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii