Cautare
, Editor Coordonator

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

Galeria Sector 1 vă invită la expoziția artistului Istvan Betuker, „Still Life Made Of Living Things”

Galeria Sector 1, cea mai nouă galerie de artă contemporană din București, are plăcerea să vă invite la solo show-ul artistului clujean Istvan Betuker. Expoziția poate fi vizitată începând cu data de 22 septembrie 2017, ora 11.
Screen Shot 2017-09-15 at 15.14.41

Intitulată Still Life Made Of Living Things, expoziția prezintă stop-cadre picturale rupte dintr-o narațiune mai mare al cărei sens e menit să rămână mereu inaccesibil. Imaginile sunt secvențe desprinse și izolate pe care le reunește mai degrabă feeling-ul decât o supra-temă anume. Venind ca o continuare firească a unor expoziții anterioare care au punctat deja și au făcut cunoscută dimensiunea uncanny (familiarul nefamiliar, „cunoscutul” reprimat care se întoarce prin „straniu”) a picturii lui Istvan Betuker, expoziția cuprinde o serie de lucrări care acoperă mai mulți ani din producția lui pictuală recentă.

Compozițiile figurative sunt deturnate, „o iau din loc” spre game de violet după cum clișeele vechi sau imperfecte ale cursurilor de evoluția picturii ”merg” spre roșu falsificând cu candoare, în era imaginii în care ne aflăm, istoria artei universale. Desenul e sigur și culoarea e rafinată, aproape extravagantă – iar sub acest aspect pictura lui Istvan Betuker e specială atât pe fundalul mai larg al picturii românești cât și în contextul specific al „reîntoarcerii la mediul picturii” care a avut loc în arta din România a decadei anterioare. (Adriana Oprea, critic de artă)

Expoziția va putea fi vizitată între 22 septembrie și 20 octombrie 2017, pe Strada Băiculești, numărul 29, sector 1, București (în incinta Combinatului Fondului Plastic).

Despre Sector 1 

Sector 1 este o galerie de artă contemporană, care funcționează ca un spațiu ce își dorește să contribuie la evoluția elitei artistice contemporane, punând pe primul loc ideile artistului, a cărui misiune este de a crea în mod liber, fără constrângeri.

Galeria găzduiește pe de-o parte operele creatorilor de conținut, iar pe de altă parte vine în întâmpinara iubitorilor de artă și de frumos care sprijină inițiativele creative.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii